Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2020

Η έκθεση της Κομισιόν και η σιγή για το Enterprise Greece

Η έκθεση της Κομισιόν και η σιγή για το Enterprise Greece

Στάση αναμονής επέλεξε να κρατήσει αυτή τη φορά η Κομισιόν σχετικά με τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου των εξαγωγών και της προσέλκυσης επενδύσεων, δηλαδή του Enterprise Greece, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στην έκθεσή της, που δημοσιοποιήθηκε χθες, αναφέρει ότι χρειάζεται να προχωρήσουν οι αλλαγές όπως έχουν αποτυπωθεί στην εθνική στρατηγική για την οικονομική διπλωματία, καθώς και στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση των εξαγωγών για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Δεν προχωρά, όμως, σε «παρατηρήσεις», κάτι που έγινε στην προηγούμενη έκθεση, στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, έθετε υπό αμφισβήτηση την αλλαγή στην εποπτεία του Enterprise Greece.

Ενδεχομένως η στάση αυτή να προέκυψε από το γεγονός ότι το Enterprise Greece δεν μετέβαλε τη δραστηριότητά του, επηρεαζόμενο από τη μεταφορά του στο υπουργείο Εξωτερικών. Και αυτό συμβαίνει διότι είναι σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Άλλωστε, όπως είπε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Enterprise Greece Γρηγόρης Δημητριάδης για το συγκεκριμένο θέμα στο συνέδριο του Economist, «η επαφή μας με το υπουργείο Ανάπτυξης είναι τόσο στενή, που είναι σαν να μη φύγαμε ποτέ από εκεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v