Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2020

Γιατί ο Σεπτέμβριος στοιχειώνει το υπουργείο Οικονομικών

Γιατί ο Σεπτέμβριος στοιχειώνει το υπουργείο Οικονομικών

Κατρακύλα στα φορολογικά έσοδα του Σεπτεμβρίου αναμένουν στο υπουργείο Οικονομικών, αν και ο ΕΝΦΙΑ δεν αποκλείεται να κρύβει και φέτος εκπλήξεις.

Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια φορολογούμενοι με σχετικά μικρή επιβάρυνση από φόρο ακινήτων προτιμούν να πληρώνουν μια κι έξω τον ΕΝΦΙΑ μέσα στον Σεπτέμβριο, για να ξεμπερδεύουν. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα το έκαναν και φέτος, όπου τα εκκαθαριστικά καθυστέρησαν να αποκαλυφθούν, καθώς η διαγραφή του φόρου σε 28 μικρά νησιά απαίτησε επανεκκαθάριση. Χώρια οι επιπτώσεις από την πανδημία.

Με δεδομένο ότι το δοσολόγιο της εφορίας και για τον ΕΝΦΙΑ και για τον φόρο εισοδήματος έχει φέτος αλλάξει δραστικά (φόρος εισοδήματος πέρυσι σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η δεύτερη τον Σεπτέμβρη και ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις πέρυσι ενώ φέτος σε έξι με τη δόση Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου να γίνονται ένα), στο υπουργείο Οικονομικών έχουν προετοιμαστεί ακόμα και για βουτιά 1,3 δισ. ευρώ στις εισπράξεις του περασμένου μήνα.

Επιπλέον αρνητικό αποτύπωμα στις εισπράξεις αναμένεται από το σβήσιμο της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, που έχει περιορίσει το ύψος της μηνιαίας δόσης των νομικών προσώπων αλλά και των περιορισμένων εισπράξεων ΦΠΑ λόγω πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v