Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2020

Οι ελπίδες των startups για φρέσκο χρήμα και οι κινήσεις ΕΡΓΟΣΕ

Οι ελπίδες των startups για φρέσκο χρήμα και οι κινήσεις ΕΡΓΟΣΕ

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ: Η ΕΡΓΟΣΕ έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώσει τη διαδικασία (εκπαίδευση προσωπικού ΟΣΕ, δοκιμές, πιστοποιητικά ασφαλείας) για παράδοση της σηματοδότησης και έναρξης λειτουργίας στις 15 Οκτωβρίου στο τμήμα Κιάτο - Αίγιο του σιδηροδρομικού δικτύου. Έχει προγραμματίσει, επίσης, και την υποστήριξη των χειριστών του ΟΣΕ για το πρώτο δεκαήμερο λειτουργίας της σηματοδότησης.

Για να δούμε, θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα…

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Έτοιμο είναι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις startup επιχειρήσεις, που παρήγγειλε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Φέρει τον τίτλο «Grant to Equity», σχεδιάστηκε έναντι 24.800 ευρώ από την FT PRISMA Συμβουλευτική Α.Ε και μάλιστα με απευθείας ανάθεση.

Στην αγορά περιμένουν το επόμενο διάστημα να «βγει στον αέρα» το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα στηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Πάντως οι τελευταίες μπορούν να προσδοκούν τη στήριξή τους -και μάλιστα πολύ βάσιμα- από Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) το οποίο ήδη δημοσίευσε την πρόσκληση για τη δημιουργία Ταμείου Συνεπενδύσεων με Επιχειρηματικούς Αγγέλους (Business Angels Co-investment Fund) σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, μέσω του Ταμείου που θα δημιουργηθεί, θα υποστηριχθούν ιδέες και έργα σε εξαιρετικά πρώιμη φάση, προκειμένου αυτά να ωριμάσουν σε επιχειρηματικά πλάνα τα οποία στη συνέχεια θα προσελκύσουν ενδιαφέρον λοιπών θεσμικών επενδυτών.

Το αρχικό ποσό που θα διατεθεί, ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ και η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος η 30ή Νοεμβρίου. Με αυτό το δεδομένο αναμένεται να έχει λειτουργήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το EIF έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα, καθώς πέραν του προαναφερόμενου Ταμείου, «τρέχει» και το Equi Fund, το οποίο στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει μαζέψει κεφάλαια περί τα 450 εκατ. ευρώ και έχει ενισχύσει σχεδόν 100 επιχειρήσεις.

Και ετοιμάζει και Ταμείο Εγγυοδοσίας…

 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Άλλη μία βιομηχανία που ηλεκτροδοτείται από την υψηλή τάση και είχε για χρόνια ολόκληρα προμηθευτή ρεύματος τη ΔEH στράφηκε στον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τσιμεντοβιομηχανία Ηρακλής έχει συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Protergia της Mytilineos, εγκαταλείποντας τη δημόσια εταιρεία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v