Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2020

Η Goldair και οι σίγουροι μνηστήρες για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Η Goldair και οι σίγουροι μνηστήρες για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Την πρώτη κίνηση του ομίλου Goldair στη διαχείριση λιμένων θα σηματοδοτήσει η σημερινή εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) από την κοινοπραξία της ελληνικής εταιρείας με τον όμιλο Κοπελούζου και τη γαλλική Bollore Transport & Logistics. Το ενδιαφέρον των Γάλλων είχε αποκαλύψει προ εβδομάδων ο ΧΑΜ.

Η διοίκηση Κ. Καλλίνικου στην Goldair σε συνεργασία με την Bollore αναμένεται να διεκδικήσει και τη σύμβαση παραχώρησης του εμπορευματικού προβλήτα του λιμανιού της Καβάλας, το λιμάνι του Βόλου κ.ά., καθώς αποφάσισε να επενδύσει στρατηγικά στον κλάδο.

Στο ΤΑΙΠΕΔ περιμένουν σήμερα, που έχει οριστεί ως ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον δύο ακόμα όμιλοι: Σίγουρες είναι οι συμμετοχές του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και της αμερικανικής BlackSummit Financial. Η τελευταία κατεβαίνει με τις πλάτες της αναπτυξιακής τράπεζας των ΗΠΑ (DFC) και του αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ, ο οποίος έχει κάνει και σχετικές δηλώσεις.

Μέχρι το απόγευμα θα ξέρουμε αν οι τρεις υποψήφιοι θα γίνουν τέσσερις ή πέντε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v