Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2020

Δουζόγλου: Ξέμεινε από ρευστό και στελέχη!

Δουζόγλου: Ξέμεινε από ρευστό και στελέχη!

Εκτός από τα ζητήματα ρευστότητας, εξαιτίας των οποίων πάνε συνεχώς προς τα πίσω οι επενδύσεις σε κάποια από τα περίπου εβδομήντα ακίνητα που διαθέτει, ο όμιλος του ομογενή από τη Βενεζουέλα Θεοδ. Δουζόγλου ξέμεινε και από στελέχη!

Ο Λαυρέντης Αλβέρτης, που είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, αποχώρησε από το περασμένο καλοκαίρι. Μαζί με τον Λ. Αλβέρτη έφυγαν και κάποια από τα στελέχη που είχε φέρει όταν ανέλαβε το τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Θ. Δουζόγλου.

Ο τελευταίος, εν μέσω πληροφοριών για νέες έρευνες από τις Αρχές, εμφανίζεται να συζητά την πώληση του χαρτοφυλακίου τουριστικών ακινήτων.

Παράλληλα ο ιταλικός όμιλος πολυτελών ξενοδοχείων Rocco Forte φέρεται ως ενδιαφερόμενος για τα ξενοδοχεία που απέκτησε ο όμιλος Δουζόγλου στη Μύκονο. Στο νησί, ο όμιλος είχε ανακοινώσει επένδυση (που επίσης δεν έγινε) στην περιοχή Ελιά για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος με 140 βίλες. Επίσης διαθέτει το ξενοδοχείο «Λητώ», τις 11 βίλες που αγόρασε από την οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, κ.ά.

Στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνεται και το πρώην «Mistral» στον Πειραιά, το οποίο αγοράστηκε πριν από μια τετραετία, το πρώην «Πεντελικό», τουριστικό συγκρότημα στην Κεφαλλονιά, αλλά και το τετράστερο «Athenaeum Smart Hotel» στη Λεωφόρο Συγγρού, που ήταν πρόσφατα στην επικαιρότητα για άλλους λόγους. Σκέψεις για τη λειτουργία ξενοδοχείου υπήρχαν και για το ιστορικό κτίριο του ΟTΕ στην οδό Σταδίου, απέναντι από την Παλαιά Βουλή.

Επτά μήνες πριν αποχωρήσει, ο κ. Αλβέρτης είχε παρουσιάσει ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα για τον όμιλο Δουζόγλου καθώς και σχέδια για εισαγωγή θυγατρικής (SCD) στο κυπριακό χρηματιστήριο.

Δεν έγινε σχεδόν τίποτα, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναρωτιούνται για την τύχη του τεράστιου χαρτοφυλακίου, αξίας κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, που έφτιαξε τα τελευταία χρόνια ο Θ. Δουζόγλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v