Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2020

BriQ Properties: To discount της μετοχής και το θετικό ταμείο

BriQ Properties: To discount της μετοχής και το θετικό ταμείο

Με discount 23,3% διαπραγματεύεται η μετοχή της BriQ Properties (χρηματιστηριακή αξία 64,4 εκατ., ίδια κεφάλαια 84 εκατ. ευρώ), όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της εισηγμένης  εταιρείας.

Μερικά ακόμη αξιοπρόσεκτα στοιχεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης είναι τα παρακάτω:

Πρώτον, η απόδοση για τους μετόχους της εταιρείας μόνο κατά τους εννέα πρώτους μήνες του 2020 (αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη περιόδου προς χρηματιστηριακή αξία) διαμορφώνεται στο αξιοπρόσεκτο 2,4%, έναντι των ανταγωνιστικών οριακών τραπεζικών επιτοκίων. Η απόδοση αυτή θα ήταν υψηλότερη, αν δεν αναστελλόταν λόγω της πανδημίας η είσπραξη ενοικίων σε τμήμα των ακινήτων, ή αν ένα μέρος των κεφαλαίων δεν αφορούσε οικόπεδα και κτίσματα στο υπό διαμόρφωση αποθηκευτικό κέντρο στον Ασπρόπυργο (άρα δεν απέφερε έσοδα κατά τη συγκεκριμένη περίοδο).

Δεύτερον, ακόμη και μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για την αγορά τριών νέων οικοπέδων, η BriQ Properties εξακολουθεί να διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο (net cash) της τάξεως 9,2 εκατ. ευρώ και άρα μπορεί να ολοκληρώσει χωρίς κανένα δανεισμό το project των αποθηκευτικών κέντρων ή και να εκμεταλλευθεί τυχόν αγοραστικές ευκαιρίες σε άλλα ακίνητα.

Τέλος, η εταιρεία κατέχει 139.079 ίδιες μετοχές της με μέσο κόστος κτήσης 1,74 ευρώ, ποσό που είναι μικρότερο από την τρέχουσα τιμή του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v