Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2020

Cenergy: Το ναυάγιο του ντιλ με Nexans και οι προοπτικές

Cenergy: Το ναυάγιο του ντιλ με Nexans και οι προοπτικές

Σε σημαντική υποχώρηση υποχρεώθηκαν χθες οι μετοχές της Cenergy και της μητρικής της Viohalco, μετά την ανακοίνωση της πρώτης ότι οι διαπραγματεύσεις της με την πολυεθνική Nexans διακόπηκαν.

To Euro2day.gr είχε προειδοποιήσει ήδη από τις 13/11/2020, στο δημοσίευμά του με τίτλο «Η προίκα της Cenergy που προσέλκυσε τη Nexans», ότι οι επενδυτές θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί, όχι μόνο γιατί η ίδια η εταιρεία είχε επισημάνει πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο αλλά και γιατί δεν ήταν γνωστοί οι όροι μιας πιθανής συμφωνίας. «Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς ούτε επιχειρηματική συμφωνία έχουμε μέχρι τώρα ούτε και το περιεχόμενο ενός όποιου πιθανού μελλοντικού deal μπορεί να αξιολογηθεί», είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η στήλη έρχεται σήμερα να επισημάνει ότι οι λόγοι που ώθησαν την πολυεθνική Nexans να διεκδικήσει τη θυγατρική της Cenergy, Ελληνικά Καλώδια, κάθε άλλο παρά έχουν εκλείψει. Ούτε οι επιδόσεις αλλά ούτε και οι προοπτικές των Ελληνικών Καλωδίων άλλαξαν από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Ήδη, στις 30/6/2020 ο κλάδος των καλωδίων της Cenergy είχε τόσο μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων (440 εκατ. ευρώ), έτσι ώστε να έχει εξασφαλίσει την κάλυψη πλήρους παραγωγικής δυναμικότητας για ολόκληρο το 2021!

Και πέραν αυτού, ακολούθησε η ανάληψη τουλάχιστον ενός ακόμη έργου στη Μεγάλη Βρετανία μέσα στο Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v