Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2020

Πότε «κληρώνει» για Vivartia - Σφηνάκια για ΑΔΜΗΕ, Lamda και Δράμα

Πότε «κληρώνει» για Vivartia - Σφηνάκια για ΑΔΜΗΕ, Lamda και Δράμα

MIG-CVC: Tην τελική δεσμευτική προσφορά της CVC για τo 92% της Vivartia παρέλαβε χθες επισήμως το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, ως μέτοχος της δεύτερης.

Η χθεσινή συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς επίσημη απόφαση. Ωστόσο οι πληροφορίες ότι υπήρξαν διαφωνίες ως προς το ύψος του τιμήματος των 175 εκατ. ευρώ δεν επιβεβαιώνονται από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, οι οποίες παραπέμπουν στα εκτενή κείμενα και στους όρους του Συμφώνου Αγοράς Μετοχών, (SPA), τα οποία δεν μπορούσαν να συζητηθούν διεξοδικά, παρά τη μεγάλη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται και νέα έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, πιθανώς και το Σαββατοκύριακο, ώστε η λήψη της σχετικής απόφασης να μην ξεφύγει χρονικά από το όριο των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τη CVC. Το οποίο, θυμίζουμε, κατόπιν της παράτασης, είναι η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Άρα περί την ίδια μέρα, θα πρέπει να αναμένεται και η απόφαση.

 

ΑΔΜΗΕ: Για σχεδόν ένα χρόνο, οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα δεν επέτρεπαν στον εργολάβο του ΑΔΜΗΕ να κατασκευάσει τους δύο τελευταίους πυλώνες υψηλής τάσης για να ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης του συστήματος 400 kV (Κιλοβόλτ) προς την Πελοπόννησο.

Έμπαιναν μπροστά στα μηχανήματα και παρεμπόδιζαν την εκτέλεση των εργασιών, με αποτέλεσμα ο ΑΔΜΗΕ και το υπουργείο ΠΕΝ να έχουν βρει απίστευτο μπελά. Μέχρι και ο νέος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορούσε να κάμψει το… αντάρτικο. Σημειώστε ότι οι δύο πυλώνες ήταν σε μία απόσταση 460 μέτρων από τη μονή.

Όπως πληροφορείται η στήλη, όμως, χάρη και στις παρεμβάσεις του Μητροπολίτη, οι μοναχές έκαναν τελικά πίσω. Πρόσφατα ο εργολάβος ξεκίνησε ανενόχλητος τις εργασίες του και πρόκειται σε διάστημα 60 έως 80 ημερών να έχουν ολοκληρωθεί.

Το έργο, ύψους 110 εκατ. ευρώ, αφορά στον Δυτικό Διάδρομο επέκτασης του συστήματος των 400 kV στην Πελοπόννησο, που διασυνδέει το ΚΥΤ Μεγαλόπολης με τη γραμμή μεταφοράς 400 kV Αχελώου - Διστόμου. Με την υλοποίησή του, αυξάνεται η χωρητικότητα για τις επενδύσεις ΑΠΕ, ενώ ενισχύεται η ευστάθεια του Νότιου Συστήματος.

Γιατί όμως οι μοναχές έκαναν πίσω; Ισως να έπαιξε ρόλο και ένα αντισταθμιστικό έργο που θα κάνει ο ΑΔΜΗΕ. Αφορά την αποπεράτωση οικοτροφείου για ορφανά παιδιά στο Αίγιο, κόστους 700.000 ευρώ.

 

ΔΡΑΜΑ: Μια από τις κορυφαίες ειδήσεις της χθεσινής ημέρας ήταν η έναρξη των αεροδιακομιδών προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Οι τρεις πρώτες αφορούσαν σε ασθενείς από τη Δράμα, το νοσοκομείο της οποίας αντιμετωπίζει ένα κυριολεκτικό τσουνάμι για το οποίο ήδη από χθες ενημέρωσε το Euro2day.gr. Κι όμως, παρά τη δραματική κατάσταση στο νομό, αυτός δεν ήταν στη «λίστα Πέτσα» με τις περιοχές για τις οποίες υπάρχει ανησυχία.

Θυμίζουμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοινώνοντας την παράταση του lockdown, μίλησε για περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους, απαριθμώντας Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λέσβο…

Τη Δράμα μάλλον θα την... ξέχασε!

 

LAMDA DEVELOPMENT: Για το πρώτο δίμηνο της επόμενης χρονιάς πάει η οριστικοποίηση της συμφωνίας για το Ελληνικό, είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου μίλησε στο συνέδριο CEO Forum και παραδέχθηκε πως η πανδημία έχει προκαλέσει κάποιες δυσκολίες, αλλά υπάρχει σημαντική πρόοδος σε επίπεδο μελετών για το Ελληνικό, έχουν γίνει κάποιες πρόδρομες εργασίες (όπως οι πρώτες κατεδαφίσεις), έχουν γίνει προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών κ.α.

Ο επικεφαλής της Lamda είπε πως η εταιρεία, που δέχεται σοβαρό πλήγμα από την καραντίνα, καθώς λειτουργεί τρία εμπορικά κέντρα, μπορεί να επωφεληθεί από τη στροφή που παρατηρείται στις επενδύσεις.

Η στροφή, όπως εξήγησε, γίνεται πως την ψηφιοποίηση και την πράσινη ανάπτυξη, αλλά και προς τα σύγχρονα οικιστικά και ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Με την ανάπτυξη «έξυπνων πόλεων» ή τουριστικών συγκροτημάτων, εξήγησε, μπορούν να έρθουν και να μείνουν στην Ελλάδα, για μεγαλύτερη περίοδο από τις συνηθισμένες διακοπές, πολίτες ξένων χωρών.

Αντίστοιχες είναι και οι επιδιώξεις της κυβέρνησης, με ορισμένα από τα μέτρα που προωθεί αυτή την περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v