Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 16 2020

Τα e-ραντεβού για τα εμβόλια και ο κίνδυνος… αστοχίας

Τα e-ραντεβού για τα εμβόλια και ο κίνδυνος… αστοχίας

ΕΜΒΟΛΙΟ: Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει αναλάβει σχεδόν το 80% της προετοιμασίας για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ολόκληρο το σύστημα για τα ραντεβού, την ταυτοποίηση των ασθενών (θα γίνεται με το ΑΦΜ, όπως μαθαίνουμε), τις λίστες των ασφαλισμένων (δεν υπάρχει ενιαία λίστα σε μια χώρα με πλήθος ασφαλιστικών ταμείων) κ.α. πρέπει να αναπτυχθεί από το υπουργείο. Μαθαίνουμε πως μέχρι και η εταιρεία συμβούλων/ελεγκτών PwC προσελήφθη, προκειμένου να αναπτύξει έναν ειδικό αλγόριθμο που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διαδικασία.

Το μεγάλο στοίχημα είναι, πάντως, ο χειρισμός ηλικιωμένων ανθρώπων που δεν έχουν ούτε τις γνώσεις ούτε τον εξοπλισμό για να κλείσουν ραντεβού ή να ειδοποιηθούν για το ραντεβού εμβολιασμού. Και αυτοί ακριβώς είναι οι άνθρωποι που θα κληθούν να εμβολιαστούν πρώτοι.

Και η δουλειά του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Κυριάκου Πιερρακάκη τελειώνει με την προετοιμασία του εγχειρήματος. Στη συνέχεια χρειάζεται τιτάνια προσπάθεια από το υπουργείο Υγείας, ώστε ο ασφαλισμένος που θα πάει στο εμβολιαστικό κέντρο, την προκαθορισμένη ώρα, να βρει το εμβόλιο, να βρει τους γιατρούς και την οργάνωση, ώστε να το κάνει και να φύγει.

Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί μιλούν για τη μεγαλύτερη επιχείρηση logistics από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου…

 

ΧΡΕΗ: Κούρεμα χρεών, ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις, διαγραφή του χρέους από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή περιλαμβάνονται στα αιτήματα της αγοράς εν μέσω πανδημίας.

Βουνό οι επιστολές με τα αιτήματα στο οικονομικό επιτελείο, χαμηλά ο πήχης από την άλλη πλευρά, με το σκεπτικό ότι ο ορίζοντας της εξόδου από το τούνελ είναι ακόμα θολός.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο πρωθυπουργός, την περασμένη εβδομάδα, όταν ρωτήθηκε (στον Alpha) εάν θα υπάρξει κούρεμα χρεών της πανδημίας, ούτε το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε και ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του ερμηνεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v