Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2020

Σφηνάκια με... σημασία για τον ασφαλιστικό κλάδο

Σφηνάκια με... σημασία για τον ασφαλιστικό κλάδο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Όπως πληροφορούμαστε, «σάρκα και οστά» παίρνει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Πίστη με το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠ.ΟΙΚ.).

Μεταξύ άλλων μιλάμε για τη δημιουργία συνδυαστικών-συμπληρωματικών ασφαλιστικών προγραμμάτων, την αξιοποίηση του δικτύου της Ευρωπαϊκής Πίστης για την επικοινωνία και προώθηση των ασφαλιστικών υπηρεσιών των δύο φορέων, αλλά και για δρομολογούμενη ένταξη των εργαζομένων-συνεργατών της γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας στο ΤΕΑ-ΥΠ.ΟΙΚ.

Αντί δηλαδή η Ευρωπαϊκή Πίστη να δημιουργήσει δικό της ΤΕΑ, θα ενταχθεί στο ΤΕΑ-ΥΠ.ΟΙΚ., εκμεταλλευόμενη οικονομίες κλίμακας και συνέργειες.

 

INTERLIFE: Θέμα χρόνου είναι πλέον η παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της Interlife στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, χωρίς την ύπαρξη δημόσιας εγγραφής, αποτελώντας πλέον τη δεύτερη (μετά την Ευρωπαϊκή Πίστη) εισηγμένη εταιρεία του ασφαλιστικού κλάδου.

Η Interlife διαπραγματεύεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με τρέχουσα χρηματιστηριακή αποτίμηση γύρω στα 46,4 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαιά της στις 30/6/2020 ανέρχονταν στα 95 εκατ. ευρώ (P/BV 0,48). Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση παραγωγής κατά 6,5% και η μειωμένη κερδοφορία της (0,9 εκατ. ευρώ) οφειλόταν αποκλειστικά σε συγκυριακούς λόγους (επενδυτικά αποτελέσματα).

«Θέση» στην εταιρεία έχουν ήδη λάβει κατά τα προηγούμενα χρόνια θεσμικά χαρτοφυλάκια όπως, για παράδειγμα, τα αμοιβαία της 3Κ ΑΕΔΑΚ.

 

NP INSURANCE: Κατά το παρελθόν, είχαν γίνει κάποιες κρούσεις προκειμένου και άλλη μια ελληνική ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στους γενικούς κλάδους να εισέλθει στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο το θέμα να προχωρήσει στη συνέχεια. Πρόκειται για την NP Insurance, η οποίο στο φετινό εννεάμηνο σημείωσε αύξηση παραγωγής κατά 4,7% (στα 28,1 εκατ. ευρώ) και λειτουργικών κερδών στα 7,4 εκατ. ευρώ (+40%).

 

INTERAMERICAN: To 2020 είναι μόλις ο τρίτος χρόνος παρουσίας της Interamerican στην Κύπρο και αυτό μόνο μέσα από την Anytime. Παρ' όλα αυτά, έχει καταφέρει να κατακτήσει μερίδιο 1,2% στις γενικές ασφαλίσεις και 3,2% στον κλάδο οχημάτων, εμφανίζοντας άνοδο παραγωγής 17,2% κατά το πρώτο φετινό εννεάμηνο.

Έχει μάλιστα ξεπεράσει σε παραγωγή στον κλάδο οχημάτων και κάποιες άλλες ελληνικές εταιρείες με πολυετή παρουσία στην τοπική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v