Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2020

Σφηνάκια για Πειραιώς, Ιατρικό και νέο πτωχευτικό

Σφηνάκια για Πειραιώς, Ιατρικό και νέο πτωχευτικό

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ελαφρώς μεγαλύτερη από αυτή που αναμενόταν αρχικά θα είναι η επίπτωση στα κεφάλαια από τις τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega.

Η λογιστική ζημιά αναμένεται να φθάσει στο 1,4 δισ. ευρώ (στο υψηλό του εύρους, που είχε δώσει ως guidance η τράπεζα), ενώ η επίπτωση στους κεφαλαιακούς δείκτες, μετά το όφελος μείωσης του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού, θα περιορισθεί στις 220 με 240 μονάδες βάσης, έναντι αρχικής εκτίμησης για 180 μ.β.

Η μεγαλύτερη επίπτωση θα έρθει από την τιτλοποίηση Vega, για την οποία η Πειραιώς βρίσκεται ήδη σε απευθείας συνομιλίες με την Intrum.

Αντίθετα η επίπτωση από την τιτλοποίηση Phoenix θα ανέλθει στις 45 με 50 μ.β., όσο δηλαδή εκτιμούσε εξαρχής η τράπεζα.

 

ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η κυβέρνηση πιέζει τις τράπεζες να αναλάβουν τη χρηματοδότηση του έργου διεύρυνσης της πλατφόρμας του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, όπως είχαν πράξει και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την υλοποίηση του έργου θα την αναλάβει η PwC, για να είναι όμως έτοιμη πριν την 30ή Ιουνίου, θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι, πέραν από τη χρηματοδότηση που θα βάλουν, θέλοντας ή μη, οι τράπεζες.

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα αναμένεται, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, να διαμορφωθεί ο κύκλος εργασιών στο δ' τρίμηνο, παρά το lockdown, ενώ τα κέρδη θα βελτιωθούν σε σχέση με το Γ' τρίμηνο (EBITDA ομίλου 5,4 εκατ. ευρώ και ΕΒΙΤ 3,15 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v