Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2021

Γιατί «λαχάνιασαν» οι μετοχές πληροφορικής & η κόντρα Vodafone-OTE

Γιατί «λαχάνιασαν» οι μετοχές πληροφορικής & η κόντρα Vodafone-OTE

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ: Τρία χρόνια συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ του ΟΤΕ και της κοινοπραξίας Vodafone-Cosmos Business Systems-Δυναμική Πληροφορική για το έργο της παροχής υπηρεσιών δικτυακών διασυνδέσεων και τηλεφωνίας και τη λειτουργία των δικτυακών και τηλεφωνικών υποδομών των Κτηματογραφικών Γραφείων της χώρας.

Ο προϋπολογισμός του έργου που προκηρύχθηκε στο τέλος του 2018 ήταν 7,3 εκατ. ευρώ και η κοινοπραξία υπό την Vodafone που μειοδότησε, είχε καταθέσει προσφορά 3,15 εκατ. Ακολούθησε όμως σκληρός δικαστικός αγώνας από τον ΟTΕ. Προ ημερών το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε τελεσίδικα την προσφυγή του ΟTΕ και μένει να δούμε αν ο όμιλος, που κινείται επιθετικά στα δημόσια έργα τεχνολογίας, θα συνεχίσει τη μάχη με άλλα νομικά εργαλεία (αν έχει).

Οι Vodafone Ελλάδος και ΟTΕ αναμένεται να συγκρούονται ολοένα και συχνότερα στα έργα τεχνολογίας καθώς τόσο η διοίκηση Χάρη Μπρουμίδη, στην πρώτη, όσο και η διοίκηση Μιχάλη Τσαμάζ, έχουν ξεκαθαρίσει πως αποτελεί στρατηγική επιλογή η συμμετοχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου.

Με δεδομένη τη λειψανδρία στην αγορά τεχνολογίας, κυρίως λόγω του τεράστιου αριθμού έργων που προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυτοί είναι και οι δύο ισχυροί πόλοι.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: «Κουρασμένες» εμφανίζονται κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις οι μετοχές του κλάδου πληροφορικής στο ταμπλό του ΧΑ. Αφού σημείωσαν ζηλευτές αποδόσεις το τελευταίο έτος (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα) και αφού οι περισσότερες «έγραψαν» υψηλά δωδεκαμήνου μέσα στον Ιανουάριο, κατά τις τελευταίες ημέρες υποχρεώνονται σε πτώση. Κάποιοι αποδίδουν το γεγονός σε «υπερβολές» που υπήρξαν στο ταμπλό, με αποτέλεσμα τώρα να επέρχεται η αναμενόμενη «λογική διόρθωση».

Κάποιοι άλλοι, όμως, πιστεύουν ότι αρκετές εταιρείες του κλάδου -τονίζουν ότι κάθε μια εισηγμένη αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση- δικαιούνται υψηλότερες αποτιμήσεις με βάση τις προοπτικές τους και τα επερχόμενα κοινοτικά κονδύλια. Και επίσης, ότι η παρατηρούμενη κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις πτώση αποτελεί το απαραίτητο «διάλειμμα», προκειμένου οι μετοχές να αφομοιώσουν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και να πορευτούν για υψηλότερα.

Διαλέγετε και παίρνετε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v