Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2021

Τα SMS των servicers στους δανειολήπτες και η κίνηση της Πειραιώς

Τα SMS των servicers στους δανειολήπτες και η κίνηση της Πειραιώς

ΔΑΝΕΙΑ: Μια και γίνεται πολύς λόγος για τα moratoria στις πληρωμές των δανείων λόγω πανδημίας, η στήλη σάς πληροφορεί ότι οι servicers -οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων- έχουν αρχίσει ήδη να στέλνουν SMS στους δανειολήπτες, καλώντας τους να πληρώσουν κανονικά τη δόση του Ιανουαρίου.

Τα μηνύματα είναι μαζικά και αφορούν όσους δανειολήπτες έχουν κάνει χρήση της 9μηνης αναστολής πληρωμής της δόσης και η περίοδος χάριτος έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Βέβαια, ακόμη κι αν ένας δανειολήπτης έκανε χρήση των moratoria για 3 μήνες και έκτοτε πληρώνει κανονικά, το ίδιο μήνυμα λαμβάνει. Η στήλη οφείλει να σας πει ότι τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα και καλούν τους δανειολήπτες να πληρώσουν κανονικά τη δόση.

Κουβέντα για step up, κουβέντα για ρύθμιση ή τελοσπάντων περάστε να μιλήσουμε...

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τον χορό των προγραμμάτων διευκόλυνσης πληρωμής των μηνιαίων δόσεων των δανείων άνοιξε χθες η Tράπεζα Πειραιώς, δίνοντας τη δυνατότητα στους δανειολήπτες που βγαίνουν από τα moratoria να πληρώσουν το 50% της δόσης για ολόκληρο το 2021 και το 75% αυτής το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Μαθαίνουμε ότι και οι υπόλοιπες τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική, έχουν αρχίσει τα τηλεφωνήματα στους δανειολήπτες και προτείνουν ρυθμίσεις-διευκολύνσεις, ωστόσο δεν βιάζονται, τουλάχιστον όχι όλες, για ανακοινώσεις, διότι όπως αναφέρεται στη στήλη, κάποιες περιμένουν να δουν πώς θα πάνε οι πληρωμές της πρώτης (μετά την αναστολή των 9 μηνών) δόσης στα τέλη Ιανουαρίου.

Και ανάλογα το σκορ επίδοσης των δανειοληπτών, θα αποφασίσουν...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v