Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2021

Επανεκκίνηση «Εξοικονομώ» με... χρονοδιακόπτη - Τι προβλέπει η Alpha για ΜΥΤΙΛ

Επανεκκίνηση «Εξοικονομώ» με... χρονοδιακόπτη - Τι προβλέπει η Alpha για ΜΥΤΙΛ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ: Ετοιμο για επανεκκίνηση φαίνεται πως είναι το δημοφιλές πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» και από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου η πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής στις επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών θα ανοίγει σταδιακά ανά περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε βάλει από τις 8 Ιανουαρίου το πρόγραμμα στον «πάγο» για περίπου δύο εβδομάδες. Στόχος να εξετάσει τις διαμαρτυρίες πολιτών και μηχανικών για τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας υποδοχής αιτήσεων.

Το πρόβλημα, όπως έγραψε το Euro2day.gr στις 11 Ιανουαρίου, είχε να κάνει με τη χρήση ειδικών λογισμικών από μεγάλα τεχνικά γραφεία. Με αυτά τα λογισμικά πετύχαιναν (απολύτως νόμιμα) να βάζουν μαζικά και αυτόματα αιτήσεις πελατών τους, αφήνοντας εκτός άλλους συμμετέχοντες που δεν έχουν αξιοποιήσει τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Τα κονδύλια εξαντλούνταν κι έτσι όσοι δεν κατάφερναν να κλειδώσουν τη συμμετοχή τους διαμαρτύρονταν.

Όπως πληροφορείται η στήλη, το υπουργείο φέρεται να έχει προχωρήσει σε τεχνικές βελτιώσεις στην πλατφόρμα, εισάγοντας έναν… χρονοδιακόπτη στην υποβολή αιτήσεων ανά χρήστη της.

Στις 25 του μηνός, η πλατφόρμα ανοίγει ξανά για τους ιδιοκτήτες κατοικιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 29 Ιανουαρίου. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η πλατφόρμα θα ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου.

Τέλος, η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου σε όλη την επικράτεια.

 

MYTILINEOS: Με τον τίτλο «Τριπλή δύναμη: Γη, κατασκευές και ενέργεια. Και μετά…;», η Alpha Finance παρουσιάζει τις εκτιμήσεις και συστάσεις της για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Mytilineos.

Στη σχετική έκθεση που απευθύνεται στο επενδυτικό κοινό, διακρίνει την εισηγμένη στις κορυφαίες επιλογές του Χρηματιστηρίου. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η εταιρεία έχει διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο και δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και αμυντικά χαρακτηριστικά.

Η τιμή-στόχος για τη μετοχή ορίζεται από τους αναλυτές στα 15,23 ευρώ κι εκτιμούν ότι μπορεί να αυξηθεί και στα 17,48 ευρώ, αν η εταιρεία συνεχίσει να επενδύει στις ΑΠΕ.

Η Alpha Finance σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της Mytilineos στα έργα καθαρής ενέργειας και ιδίως υπό ρόλο του φορέα εκμετάλλευσης, τονίζει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε game changer. Οι αναλυτές αναμένουν από τη Mytilineos να αυξήσει τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 450 με 520 εκατ. ευρώ μετά το 2022, από τα 313 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Οι εκτιμήσεις για το συγκεκριμένο ύψος της λειτουργικής κερδοφορίας ενισχύονται από πρόσθετα κέρδη της τάξης των 69 εκατ. ευρώ, που θα προσθέσει η λειτουργία της νέας σύγχρονης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο. Επίσης άλλα 80 με 110 εκατ. ευρώ θα προστεθούν από τις δραστηριότητες της εταιρείας στους τομείς των Βιώσιμων Υποδομών και των ΑΠΕ - Αποθήκευσης Ενέργειας.

Οι αναλυτές της Alpha Finance βλέπουν επίσης και ενδεχόμενη αύξηση κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ στα EBITDA από μεγαλύτερη συνεισφορά των έργων ΑΠΕ, αν η Mytilineos προχωρήσει σε συγκεκριμένες επενδύσεις που θα μπορούσαν να την καταστήσουν σημαντικό παράγοντα στον κλάδο της καθαρής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v