Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2021

Σφηνάκια για τα Δ.Σ. των εισηγμένων, Intertech και Επίλεκτο

Σφηνάκια για τα Δ.Σ. των εισηγμένων, Intertech και Επίλεκτο

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Προσθήκη δύο γυναικών και αποχώρηση δύο ανδρών από το νέο διοικητικό συμβούλιο των Πλαστικών Θράκης.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα δούμε πολλές γενικές συνελεύσεις με θέμα την εκλογή νέων μελών στα Δ.Σ. των εισηγμένων εταιρειών.

Και αυτό γιατί -εκτός των άλλων- μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, οι εισηγμένες υποχρεούνται με βάση το νέο νόμο περί Εταιρικής Διακυβέρνησης να έχουν διοικητικά συμβούλια με ελάχιστη συμμετοχή γυναικών το 25%.

 

INTERTECH: Για την πολιτική διεύρυνσης της γκάμας των προϊόντων που προσφέρει η Intertech στην αγορά, η στήλη έχει αναφερθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Άλλωστε, λόγω της συγκεκριμένης πολιτικής, η ποσοστιαία πτώση του κύκλου εργασιών λέγεται ότι περιορίστηκε το 2020 μόλις γύρω στο 10% ή και λίγο χαμηλότερα.

Πάντως, στην επικείμενη γενική συνέλευση, θα τεθεί προς έγκριση η διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας, με την προσθήκη -μεταξύ άλλων- του χονδρικού εμπορίου τροχοφόρων παιχνιδιών, αθλητικών ειδών, ηλεκτρικών ποδηλάτων, ποδηλάτων και άλλων δίτροχων χωρίς κινητήρα.

Ήδη, κύκλοι της αγοράς μιλούν για τη διάθεση των ηλεκτρικών πατινιών Razor.

ΥΓ: Η εισηγμένη σχεδιάζει την εκμίσθωση σε τρίτους μέρους του ιδιόκτητου ακινήτου της στο Ελληνικό, με στόχο την είσπραξη εσόδων από ενοίκια.

 

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Παρά τις σχετικές επαφές που έχουν γίνει εδώ και κάμποσους μήνες, η διοίκηση της Eπίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία δεν έχει αποφασίσει μέχρι τώρα την ένταξη των μετοχών της θυγατρικής της Eπίλεκτος Ενεργειακή στο ταμπλό του ΧΑ, ούτε κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον. Το θέμα πάντως, σε κάθε περίπτωση, «παραμένει ανοιχτό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν πράγματι γίνει επαφές, προκειμένου μετά την ασφαλιστική Interlife, και άλλη εταιρεία που είναι εισηγμένη στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ να προχωρήσει σε παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Πρόκειται για την Επίλεκτο Ενεργειακή, θυγατρική της εισηγμένης στο ΧΑ Eπίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, η οποία διαθέτει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 9,99 Mw στα Φάρσαλα και μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιοαερίου ισχύος 5,252 Mw στην ίδια περιοχή.

Κατά τη δωδεκάμηνη οικονομική χρήση 2019-2020, η Eπίλεκτος Ενεργειακή σημείωσε κύκλο εργασιών 7 εκατ. ευρώ, EBITDA +3,199 εκατ. και προ φόρων κέρδη 25 χιλ. ευρώ (ίδια κεφάλαια 9,1 εκατ. καθαρός δανεισμός 21,5 εκατ. ευρώ).

Μετά τη λήξη της προαναφερόμενης χρήσης, η Eπίλεκτος Ενεργειακή κατάφερε να μειώσει το μέσο επιτόκιο δανεισμού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v