Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2021

Η αναζήτηση στρατηγικού στην Attica Bank, το ντιλ της Prodea και οι... θερμάστρες του Ανάπτυξης

Η αναζήτηση στρατηγικού στην Attica Bank, το ντιλ της Prodea και οι... θερμάστρες του Ανάπτυξης

ATTICA BANK: Στην εκκαθάριση του κόκκινου δανειακού χαρτοφυλακίου της προχωρά η Attica Bank, που ανακοίνωσε την τελευταία τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το project Ωμέγα περιλαμβάνει όλες τις τιτλοποιήσεις που έχει κάνει και θα ολοκληρώσει η τράπεζα, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, με χρήση και των εγγυήσεων του Ηρακλή ΙΙ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η τράπεζα θα ρίξει σημαντικά τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs) κάτω από το 1% και σε απόλυτα ποσά στα 8 εκατ. ευρώ.

Επόμενη πρόκληση η υλοποίηση της δέσμευσης της διοίκησης Πανταλάκη προς την Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει της οποίας η Attica πρέπει να βρει στρατηγικό επενδυτή.

Στόχος είναι αυτό να επιτευχθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

 

PRODEA-PICASSO: Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις, όπως πληροφορείται η στήλη, μεταξύ της Prodea και ιταλικού real estate fund, για σύσταση joint venture. H Prodea θα εισφέρει στη μεικτή εταιρεία την τοπική θυγατρική της «Picasso fund» και το ιταλικό real estate fund το χαρτοφυλάκιο που διαθέτει. Κάποια ακίνητα ενδέχεται να εισφέρει και η Invel.

Στόχος να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη εταιρεία, από την οποία οι Prodea, Invel θα μπορέσουν να αποεπενδυθούν ευκολότερα.

 

ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣQ Αυτή τη στιγμή, ο κλάδος της εστίασης δεν χρειάζεται θερμάστρες, ρευστότητα χρειάζεται, αλλά πού να τη βρει.

Με τη θερμοκρασία να χτυπά κόκκινο τις επόμενες ημέρες, στο υπουργείο Ανάπτυξης επιμένουν στο πρόγραμμα που προβλέπει την επιχορήγηση των επιχειρήσεων για αγορά θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, παρότι το ενδιαφέρον εμφανίζεται έως και… μηδαμινό.

Το εν λόγω πρόγραμμα «έληγε» ως προς την υποβολή αιτήσεων στα τέλη Μαρτίου και επειδή δεν υπήρξε -όπως ήταν αναμενόμενο- συμμετοχή, παρατάθηκε έως σήμερα, 28 Απριλίου.

Πάλι όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον και αντί το υπουργείο να μεταφέρει τα 60 εκατ. ευρώ που έχει δεσμεύσει στο πρόγραμμα και να τα δώσει ως κεφάλαιο κίνησης στη σχετική δράση που αναμένεται στο επόμενο διάστημα, επιμένει… στις θερμάστρες. Γι' αυτό και έδωσε παράταση για την υποβολή αιτήσεως έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ίσως να σκέφτονται ότι όλο και κάποιος θα χρειαστεί να πάρει θερμάστρες τον ερχόμενο χειμώνα. Ή ίσως, για να λένε ότι υπάρχει ανοικτό πρόγραμμα για την εστίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v