Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2021

Αθλητικό ντέρμπι στην… Ερμού, ανάσα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και μήνυμα ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Αθλητικό ντέρμπι στην… Ερμού, ανάσα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και μήνυμα ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Σε… ντέρμπι μετατρέπεται ο ανταγωνισμός στην Ερμού σε ό,τι αφορά τα αθλητικά είδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ένοικος του ακινήτου της «Κλουκίνας-Λάππας» στον αριθμό 44, που σήμερα στεγάζει ένα mothercare που κλείνει, θα είναι η Αdidas.

Στη διπλανή γωνία, σε εμβληματικό ακίνητο στο νο 46 της Ερμού λειτουργεί το νέο flagship store των Intersport και Athlete’s Foot, επένδυση που ενεργοποίησε μετά το πρώτο lockdown ο όμιλος Fourlis.

Στην περιοχή βρίσκονται και άλλοι μεγάλοι παίκτες. Η Cosmos Sport έχει κατάστημα στο νο 65 και η Zakcret στο νο 70.

Και ας μην ξεχνάμε τα ισχυρά brands που λειτουργούν και ομώνυμα καταστήματα, με χαρακτηριστικό το κατάστημα Nike στο Νο 1 της Ερμού.

 

ΕΥΔAΠ: Από το 2024 θα φανεί η ετήσια εξοικονόμηση 12 με 13 εκατ. ευρώ στο κόστος προμήθειας αδιύλιστου ύδατος, με βάση τη νέα συμφωνία με το Δημόσιο.

Η εταιρεία ετοιμάζει εθελουσία, εφόσον λυθούν νομικά θέματα, η οποία θα είναι εστιασμένη στους εργαζόμενους στον τομέα συντήρησης εγκαταστάσεων της ΕΥΔAΠ Παγίων.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ανάσες έδωσε το πράσινο φως που άναψε η κυβέρνηση για πρόσληψη νέων στελεχών τα οποία θα καλύψουν κενά και θα επιτρέπουν τη δημιουργία νέων τμημάτων.

Όπως πληροφορείται η στήλη, το 2020, ήταν «έτος αποκάλυψης» για το προσωπικό της ΕΑΤ, το οποίο, αν και ολιγομελές, κλήθηκε και κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία πρωτόγνωρες καταστάσεις και όγκο εργασίας.

Απλώς υπενθυμίζουμε ότι από τα χέρια του -και συγκεκριμένα από τον Μάιο που τέθηκαν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία- «πέρασαν» οι εγκρίσεις δεκάδων χιλιάδων δανείων ύψους σχεδόν 7 δισ. ευρώ, που χορηγήθηκαν από το Ταμείο Εγγυοδοσίας και το ΤΕΠΙΧ.

Η «λειψανδρία» της ΕΑΤ αποτελούσε ένα μόνιμο πρόβλημα, κάτι που καταγράφεται και στην οικονομική έκθεση του 2019. Κατά λέξη, το σχετικό «εδάφιο» αναφέρει: «Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού κατά την 31/12/2019 ανήλθε σε 66 εργαζόμενους (πλέον 4 δικηγόροι με έμμισθη εντολή) έναντι 74 εργαζόμενους (πλέον 3 δικηγόροι με έμμισθη εντολή) κατά την 31/12/2018. Το 2019 κατατέθηκαν αιτήματα μετάταξης 11 στελεχών και δόθηκαν εγκρίσεις αποσπάσεων 6 στελεχών, τα οποία ολοκληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2020. Τα ανωτέρω επιδείνωσαν σοβαρά την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΑΤ, με αποτέλεσμα σήμερα η σοβαρή υποστελέχωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας να είναι ο σοβαρότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει»

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της 22ας Απριλίου έκλεισε με την επαναβεβαίωση της κυριαρχίας της Reggeborgh Invest αλλά και της νέας διοίκησης του ομίλου. Πίσω ωστόσο από την proxy αναμέτρηση, βρίσκονταν και 6.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι αγωνιούσαν για το μέλλον τους.

Η διοίκηση του ομίλου, αμέσως μετά την κατάληξη της Γ.Σ., έσπευσε να τους ενημερώσει -ακόμη και τους εργαζόμενους θυγατρικών εταιρειών- πως υπάρχει σχέδιο και πως «όλα θα πάνε καλά».

Μένει βεβαίως να φανεί τι ακριβώς σήμαινε η «επαναξιολόγηση αποδοχών» που περιλαμβάνεται στο οικονομικό σχέδιο ανασυγκρότησης του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v