Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2021

ΕΤΕ: Τα κέρδη από ομόλογα «έσβησαν» τα έξοδα αναδιάρθρωσης - Απανωτά σοκ… άνευ μουσικής στην εστίαση

ΕΤΕ: Τα κέρδη από ομόλογα «έσβησαν» τα έξοδα αναδιάρθρωσης - Απανωτά σοκ… άνευ μουσικής στην εστίαση

ΕΣΤΙΑΣΗ: Το κέφι δεν θα ανέβει στην εστίαση αλλά σίγουρα θα ανέβει στις... πλατείες. Αυτό σημειώνουν επιχειρηματίες του κλάδου, που δηλώνουν «σοκαρισμένοι» από την απόφαση της κυβέρνησης να τους απαγορεύσει τη χρήση μουσικής.

Δεν αντιλαμβάνονται τον λόγο της απόφασης, όταν μάλιστα τα περισσότερα καταστήματα στους εξωτερικούς χώρους, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, δεν θα μπορούν να φιλοξενούν πάνω από 4-5 τραπέζια (με βάση τις υποχρεώσεις για τήρηση αποστάσεων) και άρα δεν τίθεται θέμα συγχρωτισμού.

Δεν είναι η μοναδική έκπληξη που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση. Το πράγμα φάνηκε να στραβώνει από την αρχή, καθώς η ανακοίνωση ότι ανοίγουν τη Δευτέρα του Πάσχα δημιούργησε σειρά πονοκεφάλων: δυσκολία προμηθειών, ανάγκη εργασίας το σαββατοκύριακο του Πάσχα κ.λπ.

Με την απορία έμειναν και για το ωράριο. Την περασμένη εβδομάδα, ο Αδωνις Γεωργιάδης «έκλεισε το μάτι» για λειτουργία μέχρι τις 23:00, υποστηρίζοντας πρακτικά ότι δεν θα υπάρχει θέμα απαγόρευσης κυκλοφορίας και προστίμου για κάποιον που φεύγει από το κατάστημα στις 23:00. Το Σάββατο το διόρθωσε εξηγώντας ότι τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 23:00 και οι πελάτες εκείνη την ώρα θα πρέπει να είναι στο σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης.

Χθες ήρθε ο Νίκος Χαρδαλιάς για να πει ότι το αργότερο 22:45 τα μαγαζιά θα πρέπει να έχουν κλείσει…

Ο Γολγοθάς για την εστίαση πάντως δεν τελείωσε. Ακόμα οι επαγγελματίες περιμένουν την ΚΥΑ και τις ανακοινώσεις ως προς το ποιοι ΚΑΔ θα επαναλειτουργήσουν και πώς θα ρυθμιστούν θέματα που αφορούν στις σχέσεις με τους δήμους.

Οσο για τα κεφάλαια κίνησης, πάντως, από τις 10 Μαΐου και βλέπουμε…


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τα κέρδη από ανταλλαγές και πωλήσεις ομολόγων επέτρεψαν στην τράπεζα, πέραν των προβλέψεων για Frontier (400 εκατ. ευρώ) και την επίπτωση της Covid στο δανειακό χαρτοφυλάκιο (400 εκατ. ευρώ), να καλύψει και την πρόβλεψη 152 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα εθελουσίας και άλλα έξοδα αναδιάρθρωσης.

Στο πρόγραμμα εθελουσίας συμμετείχαν 863 εργαζόμενοι για τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του ομίλου. Το κόστος του ανήλθε σε 126 εκατ. ευρώ και μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πρακτικά τα κίνητρα παραμένουν ανοιχτά για όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον να φύγει.

Επιπρόσθετα, η Εθνική επιβαρύνθηκε από κόστος αναδιάρθρωσης 11 εκατ. ευρώ και λοιπά κόστη 15 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v