Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2021

Οι τραπεζίτες που ετοιμάζονται για το Ζάππειο και σφηνάκια για ΔΕΗ και Attica-ΤΜΕΔΕ

Οι τραπεζίτες που ετοιμάζονται για το Ζάππειο και σφηνάκια για ΔΕΗ και Attica-ΤΜΕΔΕ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πυρετωδώς μαθαίνουμε ότι προετοιμάζονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική) και Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) για την παρουσία τους στο φόρουμ των Δελφών. Και οι τέσσερις θα βρεθούν με φυσική παρουσία στο Ζάππειο Μέγαρο, παρέα με τον υφυπουργό τους, που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Ζαββό.

Η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις τους, καθώς ο Ηρακλής ΙΙ είναι ανοικτός και έτοιμος να υποδεχθεί τις αιτήσεις για τις νέες τιτλοποιήσεις. Εξάλλου και οι τέσσερις πλην των ανακοινωθέντων ετοιμάζουν και νέες εκπλήξεις στο μέτωπο των τιτλοποιήσεων ή πωλήσεων πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Κι αυτό διότι θέλουν να τελειώνουν με το στοκ των «κόκκινων» δανείων μέχρι το τέλος του 2021 και να μην περιμένουν το 2022, που εκτιμούν ότι θα είναι αναπτυξιακή χρονιά.


ΔΕΗ: Σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζές της, για την αναχρηματοδότηση του εναπομείναντος κοινοπρακτικού δανείου, αρχικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, βρίσκεται η ΔΕΗ. Η Επιχείρηση προπλήρωσε στις τράπεζες 575 εκατ. ευρώ από το παραπάνω κοινοπρακτικό, με τη ρευστότητα που εξασφάλισε από τις ομολογίες, με ρήτρα αειφορίας, που εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο.

Η διοίκησή της έχει αναφέρει, δε, σε επενδυτές ότι εξετάζεται νέα έκδοση ευρωομολόγου, προκειμένου να «κλειδώσει» χρηματοδότηση για το μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων σε φωτοβολταικά πάρκα.

 

ATTICA-TΜΕΔΕ: Ακίνητο ιδιοκτησίας του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων ετοιμάζεται να μισθώσει η Attica Bank, για την κάλυψη λειτουργικών της αναγκών. Πρόκειται για το κτήριο γραφείων του Ταμείου στην Κλαυθμώνος. Η μίσθωση αφορά χώρους συνολικής επιφάνειας 2.871,48 τ.μ., με αρχικό ενοίκιο τα 10 ευρώ ανά τετραγωνικό, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, μετά την παρέλευση της πρώτης τριετίας, βάσει της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου δωδεκαμήνου.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι τριετής, με δικαίωμα της Attica για μονομερή ανανέωση επί δύο εισέτι τριετίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. κατέχει το 46,32% της Attica Bank, αλλά σύντομα θα υποστεί απίσχναση (dilution), εξαιτίας της ενεργοποίησης του νόμου Χαρδούβελη και της ΑΜΚ υπέρ Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v