Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 14 2021

Σενάριο εκλογών και συσπείρωση μέσω… υπουργοποίησης στη ΝΔ - ΕSG «high score» για τη Μυτιληναίος

Σενάριο εκλογών και συσπείρωση μέσω… υπουργοποίησης στη ΝΔ - ΕSG «high score» για τη Μυτιληναίος

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Διάφορες είναι οι εισηγήσεις που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τις κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα συσπειρωμένη.

Μία εξ αυτών, όπως μαθαίνουμε, είναι να αξιοποιήσει στον επόμενο ανασχηματισμό κάποιους βουλευτές που έχουν τάσεις… διαφοροποίησης από την επίσημη γραμμή. Πώς μεταφράζεται αυτό; Να κάνει υφυπουργούς κάποια από τα μέλη της γαλάζιας Κ.Ο. που έχουν αρχίσει να «μουρμουράνε», προκειμένου να διατηρηθούν… ήσυχοι και να μην επιδοθούν σε «επαναστατικές ασκήσεις».

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον πρωθυπουργό να σκέφτεται σοβαρά τη συγκεκριμένη εισήγηση, ίσως για να τη θέσει σε εφαρμογή στις επόμενες αλλαγές προσώπων της κυβέρνησής του.

Όσο για τον χρόνο των εκλογών, κρατήστε άλλη μία περίοδο υπόψη: το φθινόπωρο του 2022, μετά τα τρίτα γενέθλια της κυβέρνησης. Είναι μία από τις επιλογές που φέρεται να έχει πάνω στο τραπέζι ο πρωθυπουργός, χωρίς πάντως ακόμα να έχει πάρει καμία σχετική απόφαση.

 

ΑΕΠ: Έτριβαν τα μάτια τους στο υπουργείο Οικονομικών με τις προβλέψεις της Εθνικής Τράπεζας για το ΑΕΠ, αλλά δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Κάθε άλλο.

Η ΕΤΕ την Παρασκευή ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις του τμήματος ανάλυσης, σύμφωνα με τις οποίες το δεύτερο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ κάνει ένα θεαματικό ράλι 12,3% και το 2021 κλείνει με ένα εντυπωσιακό ριμπάουντ της οικονομίας με +5,7%.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για αναθεώρηση των εκτιμήσεών του από το 3,6% αισθητά προς τα πάνω. Ανεπισήμως, το 4,8% των αρχικών προβλέψεων ψιθυρίζεται, αλλά πριν «δείξει» ο τουρισμός, αναθεώρηση δεν έρχεται. Τις επόμενες ημέρες αποστέλλεται στην Κομισιόν το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πήχης παραμένει για φέτος στο 3,6%. Για λόγους ασφαλείας. Και μέχρι την αναθεώρηση προς τα πάνω, αν δεν στραβώσει τίποτα πολύ ουσιαστικά.

 

Mytilineos: Η ISS εξέδωσε επικαιροποιημένες βαθμολογίες για τα ESG κριτήρια των εταιρειών που καλύπτει.

Σύμφωνα με αυτές, η Mytilineos έλαβε το υψηλότερο Corporate Governance score 2, ανάμεσα στις εταιρείες του ΑΤΗΕΧ 25, και κατατάσσεται πρώτη.

Συνολικά, η εταιρεία έρχεται πρώτη στο Governance (σκορ 2), πρώτη στο Social (1) και δεύτερη στο Environmental (2), με το συνολικό score να είναι 5 -από κοντά, όπως βλέπετε παρακάτω, και η Πειραιώς. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v