Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2021

Tα νέα σχέδια Αutostop στη Σερβία και το καθυστερημένο master plan Αυγενάκη

Tα νέα σχέδια Αutostop στη Σερβία και το καθυστερημένο master plan Αυγενάκη

AUTOSTOP: Επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στη Σερβία η ελληνική εταιρεία και ταυτόχρονα μπαίνει και στην αγορά επεξεργασίας λυμάτων.

Ο Παναγιώτης Πίτσικος, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στο Leskovac απέναντι από την υπάρχουσα μονάδα που παράγει πατάκια και αξεσουάρ για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην νέα μονάδα θα γίνεται επεξεργασία λυμάτων. Ο επιχειρηματίας προφανώς βλέπει ότι οι προοπτικές κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι. Ενδεικτικό το ότι στη χώρα έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 2.500 παράνομες τοποθεσίες απόρριψης λυμάτων.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει την κατασκευή 27 μονάδων επεξεργασίας λυμάτων καθώς και μονάδες ανακύκλωσης.

 

ΟΑΚΑ: Στο τέλος του 2020 ανακοινώθηκε πανηγυρικά η αναμόρφωση του Ολυμπιακού Σταδίου, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έργο που εξασφάλισε μάλιστα «χορηγίες» από την Dimand (δωρεάν μελέτη) και την Lamda Development (θα φτιάξει τις πισίνες του συγκροτήματός, δωρεά που αφορά και «αντιστάθμιση» των επενδύσεων της στα Νότια Προάστια). Παράλληλα έχει υπογραφεί σύμβαση για το δικαίωμα εκμετάλλευσης 16 γηπέδων αντισφαίρισης μαζί με τους βοηθητικούς τους χώρους. εντός του ΟΑΚΑ με την «Στάδιο 2020», εταιρεία υπό των έλεγχο των ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και Ι. Στασινόπουλου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 53 εκατ. ευρώ, έχει ήδη «επαινεθεί» από την έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της 10ης μνημονιακής αξιολόγησης,, ωστόσο το master plan – δηλαδή το τελικό σχέδιο αξιοποίησης- δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Λ. Αυγενάκης είχε απαντήσει στη Βουλή στις αρχές Απριλίου, πως το master plan θα ήταν «έτοιμο» εντός του μήνα (…Απριλίου).

Κάντε τους υπολογισμούς. Σημειώστε δε πως το έργο είναι κλασική περίπτωση ΣΔΙΤ, όπου όπως φαίνεται από τα παραπάνω έλκει το ενδιαφέρον. 

Κρατήστε δε και το ότι θα έχει και ξενοδοχείο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v