Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2021

Crypto: Υποσχέσεις φρέσκου χρήματος, αξίας 312 δισ. δολ. - Τα… αφανή πρόστιμα του Άδωνι

Crypto: Υποσχέσεις φρέσκου χρήματος, αξίας 312 δισ. δολ. - Τα… αφανή πρόστιμα του Άδωνι

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Μπορεί το Βitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα να βλέπουν τις τιμές τους να παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από τα ρεκόρ που πραγματοποίησαν πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο οι οπαδοί τους μπορούν να ποντάρουν σε σημαντικές κεφαλαιακές «ενισχύσεις».

Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα που έγινε σε 100 επικεφαλής hedge funds από την Intertrust. Οι τελευταίοι δήλωσαν ότι εκτιμούν πως σε ορίζοντα πενταετίας θα διαθέτουν κρυπτονομίσματα που αντιστοιχούν στο 7,2% του χαρτοφυλακίου τους. Το 17% δε εξ αυτών μιλούν για ποσοστά που ξεπερνούν το 10%.

Δεν μιλάμε για αστεία ποσά. Αν αυτό γίνει πράξη, τα λεγόμενα και «κοράκια» θα διαθέτουν ως το 2026 έκθεση σε κρυπτονομίσματα αξίας 312 δισεκατομμύριων δολαρίων!

 

ΕΜΒΟΛΙΑ: Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την πορεία προς την ανοσία ήρθε η αναστάτωση που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Δευτέρας αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca. Και αυτό γιατί, πέραν των προφανών προβλημάτων σε επίπεδο δημόσιας υγείας, πιθανή υστέρηση στον ρυθμό εμβολιασμού θα πλήξει καίρια και τον τουρισμό.

Αυτή την περίοδο άλλωστε κρίνεται η εικόνα της χώρας μας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας και από αυτή εξαρτάται τι μέτρα θα επιβάλουν οι μεγάλες αγορές στους πολίτες τους που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στη χώρα.

Ολά αυτά μάλιστα τη στιγμή που σε επίπεδο εμβολιασμού με έστω μία δόση, η χώρα μας όχι μόνο είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, αλλά υπολείπεται και όλων των βασικών ευρωπαίων ανταγωνιστών της.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του ECDC βρίσκεται 23η, έχοντας χορηγήσει μία δόση στο 46,2% του πληθυσμού, πίσω από τη Μάλτα (67,7%), την Ιταλία (57,8%), την Κύπρο (56%), τη Γαλλία (54,4%), την Ισπανία (51,6%) και την Πορτογαλία (50,9%).

Λίγο καλύτερη θέση (14η) καταλαμβάνει σε ό,τι αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους…

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Και επισήμως πληροφορήθηκε η στήλη πως δεν θα μάθουμε σε ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ επέβαλε πρόστιμα για αισχροκέρδεια ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός την περασμένη εβδομάδα μέσω Twitter, χωρίς να αποκαλύψει ονόματα. Όπως αναφέρουν στη στήλη καλά πληροφορημένες πηγές, παρότι για την επιβολή τέτοιων προστίμων απαιτείται απόφαση του υπουργού, οι αποφάσεις αυτές δεν αναρτώνται ούτε στο Εθνικό Τυπογραφείο ούτε στη Διαύγεια, διότι εντάσσονται στην κατηγορία των «δυσμενών αποφάσεων», που σημαίνει ότι μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στις επιχειρήσεις δυσφημίζοντας τες…

Επίσης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με την επίδοση των προστίμων μπορούν να κάνουν προσφυγή, η οποία, μετά από εξέταση και την παράθεση στοιχείων, ενδέχεται να γίνει αποδεκτή. Δηλαδή να ακυρωθούν τα πρόστιμα.

Αλλά μην ανησυχείτε. Ούτε και αυτό θα το μάθουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v