Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2021

Διπλό παζάρι Nova με Vodafone - Ο Ξηρουχάκης, το Frontier και τα «τζαρτζαρίσματα»

Διπλό παζάρι Nova με Vodafone - Ο Ξηρουχάκης, το Frontier και τα «τζαρτζαρίσματα»

NOVA: Να «αναζωπυρώσει» την παλιά συμφωνία με τη Vodafone προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Nova.

Πηγές και από τις δύο πλευρές, μάλιστα, εκφράζουν αισιοδοξία για τελική συμφωνία, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για άμεση υλοποίησή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Nova είχε συμφωνήσει παλιότερα με τη Vodafone να χρησιμοποιεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της και να λειτουργεί έτσι ως «εικονικός πάροχος» (mobile virtual network operator - MVNO).

Οι εξελίξεις στην Nova, όμως, και η εξαγορά της από τη United Group «πάγωσαν» την υπόθεση. Ρόλο έπαιξαν οι τιμές χονδρικής που καθιστούσαν το ντιλ ασύμφορο. «Οι τιμές χονδρικής στην τετραετούς διάρκειας συμφωνία με τη Vodafone Ελλάδας καθιστούν το επιχειρηματικό μοντέλο μη λειτουργικό», είχε πει σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

Η Nova επιδιώκει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» υπηρεσιών, ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους τρεις παίκτες της αγοράς, Cosmote, Vodafone και Wind.

Και οι δύο πλευρές πάντως διευκρινίζουν ότι οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις δεν σχετίζονται με εκείνες που υπάρχουν σε εξέλιξη και αφορούν την ανανέωση της συμφωνίας για τη χονδρική διάθεση των καναλιών Novasports μέσω του Vodafone TV.

 

ΤΧΣ: Αίσθηση φαίνεται ότι προκάλεσε το σχόλιο της στήλης σχετικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη και την «παρεμβατικότητά» του στις διοικήσεις των τραπεζών, ιδίως δε της ΕΤΕ (στην οποία το Ταμείο διαθέτει ποσοστό 40%), σε σχέση και με το Frontier.

Επειδή ο Χαμαιλέων έχει φίλους παντού, ήρθαν μηνύματα από διάφορες κατευθύνσεις. Το πλέον ενδιαφέρον πάντως ως συμπέρασμα είναι ότι η διοίκηση Ξηρουχάκη, σύμφωνα με πολύ προσκείμενες πηγές από την αγορά, φέρεται αποφασισμένη «να εφαρμόσει τις ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης σε κάθε περίπτωση, με έμφαση σε ό,τι αφορά την πλήρη, αναλυτική ενημέρωση των μελών του ΔΣ, πριν ληφθούν σημαντικές αποφάσεις».

Αν τα παραπάνω σάς οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει διάσταση απόψεων για το πού θα έπρεπε να καταλήξει το θέμα του Frontier (υπόθεση στην οποία υπάρχουν και... παραπονούμενοι), μη βιαστείτε, διότι εμείς ακούμε ότι τα όποια «τζαρτζαρίσματα» δεν είχαν να κάνουν με τον... προορισμό αλλά με τις συνθήκες του ταξιδιού προς αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v