Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2021

Χαμόγελα στην Πειραιώς για την τελευταία εθελούσια-Μεγάλος συνασπισμός για το 5G

Χαμόγελα στην Πειραιώς για την τελευταία εθελούσια-Μεγάλος συνασπισμός για το 5G

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς με το στόχο να επιτυγχάνεται, καθώς περίπου 500 άτομα δήλωσαν συμμετοχή. Ταυτόχρονα προχωρά και ο εξορθολογισμός του δικτύου με το κλείσιμο 60 καταστημάτων να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλους Αυγούστου.

Ταυτόχρονα τρέχει και η μετακίνηση εργαζομένων από τα καταστήματα που έκλεισαν και παρέμειναν στην τράπεζα σε άλλες θέσεις όπως προβλέπει η συμφωνία της Πειραιώς με την ΟΤΟΕ. Ο εξορθολογισμός του δικτύου αφήνει την Πειραιώς με πανελλαδική παρουσία άνω των 420 μονάδων, δηλαδή κοντά στις 100 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο του ανταγωνισμού.

 

ΤΟΥΡΚΙΑ. Πολύτιμο συνάλλαγμα 3 δισ. δολαρίων εξασφάλισε η γειτονική χώρα από τα τουριστικά έσοδα του δεύτερου τριμήνου. Η χώρα υποδέχτηκε 4 εκατομμύρια επισκέπτες το συγκεκριμένο διάστημα, τα δυο εξ αυτών τον Ιούνιο. Οι αριθμοί, βέβαια απέχουν πολύ από αυτούς του 2019, οπότε η χώρα είχε δεχτεί 5,32 εκατομμύρια επισκέπτες.

Και με τις εικόνες από τις φωτιές που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, οι προσδοκίες ψαλιδίζονται…

 

5G. Από τις τηλεπικοινωνίες έως το λιανεμπόριο και τα logistics οι επιχειρήσεις έλκονται από το 5G. Αυτό δείχνει η συμμετοχή στο Κέντρο Ικανοτήτων για Δίκτυα Επικοινωνιών 5ης Γενιάς του πανεπιστημίου Πατρών.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών – Δημόκριτος, η Unisystems, η Space Hellas A.E, η Sarmed Logistics, το ΕΔΥΤΕ Α.Ε., η Wind Ελλάς, η Intracom, η BPM AE, η e-Trikala A.E. ο Τιτάν, η Infoquest είναι ορισμένα από τα ονόματα που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία που αποτελεί μια πολυμετοχική συνεργατική κοινοπραξία (cluster).

Στόχος του κέντρου είναι η δημιουργία τεχνολογικών λύσεων που θα επιτρέψουν καινοτόμες παρεμβάσεις στις διαδικασίες της παραγωγής και των υπηρεσιών, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελληνικού οικοσυστήματος επικοινωνιών 5G.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ήδη λάβει άδεια για τη χρήση συγκεκριμένης ζώνης συχνοτήτων στη μεσαία ζώνη (3.4 GHz) του 5G φάσματος με σκοπό την υποστήριξη ερευνητικών δραστηριοτήτων και δοκιμών.

Το Κέντρο Ικανοτήτων θα επεκτείνει περαιτέρω τις συνέργειες που απορρέουν από το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών 5G Συμμετοχές που θα επενδύσει, μέσω του fund ΦΑΙΣΤΟΣ, σε νεοφυείς αλλά και υπάρχουσες επιχειρήσεις με σκοπό την προώθηση των τεχνολογιών επικοινωνιών 5ης γενιάς καθώς και στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που στηρίζονται σε αυτές τις επικοινωνιακές τεχνολογίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v