Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2021

Εκανες κατάσχεση στο Δημόσιο; Την πάτησες! - Η αναβίωση των στεγαστικών και ο... τελευταίος των σκληρών lockdown

Εκανες κατάσχεση στο Δημόσιο; Την πάτησες! - Η αναβίωση των στεγαστικών και ο... τελευταίος των σκληρών lockdown

ΔΗΜΟΣΙΟ: Ας υποθέσουμε ότι σου χρωστάει το κράτος κι έχεις καταφέρει να βγάλεις και διαταγή πληρωμής για να κάνεις κατάσχεση. Μάλλον την πάτησες, διότι το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε με εγκύκλιο να απαγορεύσει ουσιαστικά την κατάσχεση από έναν ιδιώτη σε βάρος του Δημοσίου. Tο κράτος υποστηρίζει ότι τα διαθέσιμα φορέων «έχουν ταχθεί για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ειδικών δημόσιων σκοπών» και γι’ αυτό τα μετατρέπει ουσιαστικά σε ακατάσχετα!

Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου δηλαδή, καθώς το Δημόσιο έχει διατηρήσει για τον εαυτό του το δικαίωμα να «εισβάλλει» σε τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών και επιχειρήσεων και να εισπράττει τα χρωστούμενα χωρίς καν να ενημερώσει.

Η εγκύκλιος προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που επισημαίνει ότι υπονομεύει το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών έναντι του Δημοσίου.

Βάλτε και τα φέσια που έχουν φορέσει κρατικοί φορείς στην αγορά, τα οποία δεν λένε να μηδενίσουν, θέμα για το οποίο μας «κράζουν» σε κάθε μια από τις 11 αξιολογήσεις που έγιναν οι θεσμοί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

 

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ: Η μία μετά την άλλη οι τράπεζες αρχίζουν να προβάλλουν τα νέα προϊόντα στεγαστικής πίστης, σε μια προσπάθεια να επανακκινήσει μια εν πολλοίς «παγωμένη» εδώ και 12 χρόνια αγορά.

Καλούν τους πελάτες να πάνε στα γκισέ να πάρουν ένα στεγαστικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο αλλά χωρίς τις «υπερβολές» του παρελθόντος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χρηματοδοτούν το 60%, άντε 80% της αξίας του ακινήτου. Παλιές συνήθειες, με δάνεια στο 100% της αξίας συν ένα επισκευαστικό και ένα καταναλωτικό έχουν μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ομολογούν ότι η πλειοψηφία των πελατών που θέλει στεγαστικό επί του παρόντος είναι δημόσιοι υπάλληλοι! Σίγουρος μισθός, στην ώρα του και χωρίς κανένα κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους…

Βέβαια, τα ίδια στελέχη εκτιμούν πως τώρα, με τη μηδενική επιβάρυνση στις γονικές μεταβιβάσεις ακόμη και χρηματικών ποσών, η πελατεία θα ανοίξει…

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Καθώς η εμβολιασμένη Ελλάδα ετοιμάζεται για το πρώτο σαββατοκύριακο απόλυτης «ελευθερίας», με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την πορεία της πανδημίας, πολλές χώρες αναθεωρούν τη στρατηγική τους σε ό,τι αφορά την Covid-19.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι όλος ο πλανήτης, πλην μιας χώρας, εγκατέλειψε οριστικά τη στρατηγική «μηδενικού κρούσματος» και αποφασίζει να μάθει να ζει με τον ιό.

Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Σιγκαπούρη είναι μεταξύ των τελευταίων χωρών που στηρίζονται πλέον στον εμβολιασμό για την προστασία του πληθυσμού, εγκαταλείποντας στρατηγικές σκληρού lockdown με την εμφάνιση ακόμα και ελάχιστων κρουσμάτων.

Ποια χώρα επιμένει στη σκληρή προσέγγιση; Η Κίνα, που παρότι δηλώνει ότι έχει εμβολιάσει το 75% του τεράστιου πληθυσμού της, δεν δίστασε να κλείσει ολόκληρη περιφέρεια μόλις εντόπισε δύο ασυμπτωματικά κρούσματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v