Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2021

Manchester United: Δεν την έσωσε ούτε... ο Ρονάλντο - Ο Ηρακλής ΙΙ και η Attica - Σφηνάκια για Eurobank, Τζιρακιάν

Manchester United: Δεν την έσωσε  ούτε... ο Ρονάλντο - Ο Ηρακλής ΙΙ και η Attica - Σφηνάκια για Eurobank, Τζιρακιάν

ΑTTICA-UBS: Μπορεί Axia και Euroxx να πήραν το mandate, αυτή τη φορά, για το έργο εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα καλύψει ΑΜΚ ως 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank, αλλά και η UBS δεν έμεινε παραπονεμένη.

Ακούμε ότι ανέλαβε να ελέγξει τη δομή της τελευταίας τιτλοποίησης, ώστε να πάρει rating «ΒΒ-» και να ενταχθεί στο σχήμα κρατικής εγγυοδοσίας «Ηρακλής ΙΙ». Υπενθυμίζεται ότι προτιμητέος επενδυτής για την αγορά «φέτας» των mezzanine και junior ομολογιών αναδείχθηκε η Ellington, ενώ το 100% των senior notes ομολογιών θα διακρατήσει η τράπεζα.

Με δεδομένο ότι η Attica πήρε μπροστά τη βασική ζημιά της τιτλοποίησης, επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα Δ'  τριμήνου, το ενδεχόμενο πρόσθετο κόστος για να ληφθεί η απαιτούμενη πιστοληπτική διαβάθμιση εκτιμάται ότι θα είναι μικρό.

Το θέμα έχει συζητηθεί στο Δ.Σ. της τράπεζας, οπότε ενδεχόμενη πρόσθετη πρόβλεψη μάλλον θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα του Γ' τριμήνου.

 

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Η χρηματιστηριακή αγορά συχνά δίνει διεξόδους και σε περιπτώσεις όπου μεγάλοι μέτοχοι διαφωνούν με το management της εταιρείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των Σωληνουργείων Τζιρακιάν, όπου η πλευρά των «διαφωνούντων» μετά από σειρά ρευστοποιήσεων (πώληση δικαιωμάτων αλλά και τίτλων μεταξύ 2,20 και 3 ευρώ) έχει μειώσει πλέον το ποσοστό της κάτω από το 5%, εισπράττοντας ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Παράλληλα, μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι ενδομετοχικές κόντρες σταματούν και η διασπορά του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ διευρύνεται σημαντικά.

ΥΓ: Όσο και αν τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου (1,84 εκατ. ευρώ) δεν είναι διατηρήσιμα σε αυτό το επίπεδο (ως ένα ποσοστό οφείλονται στην εκτίναξη της τιμής του χάλυβα), έχουν αρχίσει να προσελκύουν το ενδιαφέρον επενδυτικών κύκλων για μια εταιρεία που αποτιμάται στο ταμπλό κοντά στα 8,9 εκατ. ευρώ.

 

EUROBANK: Ενημέρωση στους επιχειρηματίες-πελάτες της έκανε η τράπεζα σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που ανοίγονται μέσα από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. Η στήλη πληροφορείται ότι η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και οι επιχειρηματίες έλυσαν αρκετές απορίες για πτυχές της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσουν, προκειμένου να δανειοδοτηθούν με τα φθηνά δάνεια του Ταμείου.

Η τράπεζα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλός της Φωκίων Καραβίας, έχει έτοιμα προς χρηματοδότηση επενδυτικά πλάνα ύψους 1,5-2 δισ. ευρώ.

Όπως καταλαβαίνετε, η μάχη για τη βέλτιστη αξιοποίηση των 12,7 δισ. ευρώ δανείων του Ταμείου ξεκινά και μαθαίνουμε ότι θα είναι σκληρή μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών (Eurobank, Alpha Βank, Πειραιώς και Εθνική).

Στη Eurobank δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση του τιτάνιου αυτού έργου και νιώθουν ικανοποιημένοι από την ποιότητα των business plan που έχουν στα χέρια τους.

 

MANCHESTER UNITED: Αν πουλάς μετοχές, ούτε ο Ρονάλντο δεν μπορεί να σε σώσει! Ο λόγος για τις μετοχές της μεγάλης αγγλικής ομάδας που βυθίστηκαν 15%, καθώς οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες προχώρησαν στη (δεύτερη φέτος) πώληση πακέτου μετοχών συνολικής αξίας 186 εκατ. δολαρίων με discount 11%.

Παρηγοριά στον… άρρωστο ότι υπάρχουν και χειρότερα. Η Teamviewer έχασε το 28% της αξίας της, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της χρονιάς.

Τι σχέση έχει; Το logo της φίρμας βρίσκεται στη φανέλα της Manchester United, καθώς είναι βασικός χορηγός…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v