Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2021

Πώς «υποβαθμίζει» την επιτροπή λοιμωξιολόγων το Μαξίμου - Τα επόμενα βήματα για Attica και τα deals της Prodea

Πώς «υποβαθμίζει» την επιτροπή λοιμωξιολόγων το Μαξίμου - Τα επόμενα βήματα για Attica και τα deals της Prodea

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Σε μερική… αποδυνάμωση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων (λοιμωξιολόγων κ.ά.) του υπουργείου Υγείας προχωρά η Κυβέρνηση. Παρά τις φήμες και τα δημοσιεύματα περί αντικατάστασης των μελών της από άλλα, λιγότερα σε αριθμό, όπως μαθαίνουμε (και με τα μέχρι τώρα δεδομένα τουλάχιστον), η Επιτροπή θα παραμείνει ως έχει, όμως με έναν σημαντικό αστερίσκο.

Σύμφωνα με αυτόν, θα συσταθεί από τον Θάνο Πλεύρη και μία άλλη επιτροπή επιστημόνων, ως συμβουλευτικό όργανό του. Κάτι που εκ των πραγμάτων μεταφράζεται σε μια υποβάθμιση της πρώτης Επιτροπής, η οποία -υπενθυμίζεται- ήταν επιλογή του προηγούμενου υπουργού Βασίλη Κικίλια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεργασία με την Αριστοτέλους, αναζητούσαν τρόπο ώστε από τη μία να μη φανεί ότι «αδειάζει» τους λοιμωξιολόγους, αλλά από την άλλη να σηματοδοτήσει την επόμενη φάση της πανδημίας, στον δρόμο προς την κανονικότητα. Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, υπό τις νέες σημερινές συνθήκες, που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, ο προορισμός της πρώτης επιτροπής κάπου φτάνει στο τέλος της, χωρίς αυτό να μειώνει στο ελάχιστο την αξία και την προσφορά τους σε όλη την προηγούμενη περίοδο.

Κοινό μυστικό, πάντως, αποτελεί το γεγονός ότι στην Κυβέρνηση ενοχλήθηκαν για κάποιους από τους λοιμωξιολόγους, επειδή υπερεκτίθενταν στα ΜΜΕ και μιλούσαν περισσότερο απ’ όσο όφειλαν, ενώ προβληματισμός υπήρξε και για κάποιες εισηγήσεις τους.

 

PRODEA: Μέσα στον Αύγουστο η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την απόκτηση του 35% των μετοχών των εταιρειών ΟΥΡΑΝΙΑ Επενδυτική Μ.ΑΕ και IQ HUB Μ.ΑΕ.

Η πρώτη είναι ιδιοκτήτρια οικοπέδων στη Θεσσαλονίκη στα οποία θα ανεγερθεί βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφανείας περίπου 16,7 χιλ. τ.μ. περίπου. Η IQ HUB Μ.ΑΕ. είναι ιδιοκτήτρια οικοπέδου στο Μαρούσι στο οποίο θα ανεγερθεί βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφανείας περίπου 7,9 χιλ. τ.μ. περίπου. H μεταβίβαση των μετοχών θα ολοκληρωθεί μετά την πλήρωση συγκεκριμένων αναβλητικών αιρέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση.

Επίσης μέσα στον Αύγουστο ολοκληρώθηκε η πώληση του 15% της συμμετοχής της Prodea στην Aphrodite Hills Resort Limited. Το συνολικό τίμημα για τη μεταβίβαση του 15% της συμμετοχής και τη μεταβίβαση της αναλογίας του δανείου μετόχου (15%) ανήλθε σε 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 1,452 εκατ. ευρώ εισπράχθηκε την ίδια ημέρα (11/08/2021), αντίστοιχο ποσό θα εισπραχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σύμβαση αγοραπωλησίας και ποσό 5,095 εκατ. ευρώ αφορά στη μεταβίβαση του 15% του δανείου μετόχου.

 

ATTICA BANK: Οι μη δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν και η αγορά περιμένει αυτή την εβδομάδα την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους. Αν κάποιες εξ αυτών κριθούν αξιόπιστες, η διαδικασία θα εισέλθει στη δεύτερη φάση και θα δοθεί η δυνατότητα διενέργειας due diligence και εν συνεχεία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

Εν τω μεταξύ, θα έχει εγκριθεί το ενημερωτικό της ΑΜΚ ως 240 εκατ. ευρώ από την Ε.Κ. και θα έχουν εξασκηθεί τα warrants από το ΤΧΣ και τους ελάχιστους επενδυτές, που αγόρασαν, μετατρεπόμενα σε μετοχές.

Αν κριθεί ότι καμία από τις ενδεικτικές προσφορές δεν πληροί τα κριτήρια, είτε θα δοθεί μικρή παράταση για βελτιώσεις είτε θα προχωρήσει άμεσα η διενέργεια ΑΜΚ ως 240 εκατ. ευρώ, με κάλυψή της από το ΤΧΣ.

Η πίεση του SSM να ενισχυθεί κεφαλαιακά η τράπεζα δεν αφήνει περιθώρια για πολλές καθυστερήσεις…  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v