Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 3 2003

Τα ”λαϊκά έντοκα” ως... μήνυμα πολιτικής

Mε τις... ευλογίες των τραπεζών φαίνεται οτι θα γίνει τελικώς η άκρως ”πολιτική” κίνηση του υπουργείου Οικονομίας, να προχωρήσει στην έκδοση τιμαριθμοποιημένων ομολόγων, όπως έγκαιρα είχε γράψει ο ”ΜΕΤΟΧΟΣ” την παραμονή των Χριστουγέννων.

Για την ακρίβεια μάλλον πρόκειται για Εντοκα Γραμμάτια, αφού η διάρκεια τους θα είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από 6 έως 12 μήνες, ενω η απόδοση θα είναι ίση η λίγο μεγαλύτερη από τον τρέχοντα πληθωρισμό.

Μόνο που το μέγεθος της έκδοσης θα είναι μικρό. Μα πολύ μικρό...έξ ου και η κίνηση χαρακτηρίζεται ”πολιτική”.

Κι αυτο για να μην ανησυχήσουν οι τραπεζίτες, τους οποίους φέρεται να ενημέρωσε προσωπικά αρμόδιος παράγων του υπουργείου (με ειδικότητα σε θέματα τέτοιων εκδόσεων), προκειμένου να λάβει το πράσινο...φώς!!!

Κι έτσι και το... ”κεφάλαιο” θα μείνει ευχαριστημένο και οι μικροκαταθέτες θα πάρουν ( ή τουλάχιστον... υποτίθεται οτι θα πάρουν) το... μήνυμα οτι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την ”φθορά” των αποταμιεύσεων τους από το ”τέρας” (του πληθωρισμού).

Στη πράξη βέβαια, με μια έκδοση της τάξεως του 1-1,2 δισ. ευρώ, ούτε για... δείγμα δεν θα καλυφτούν οι ανάγκες της ”λαϊκής αποταμίευσης”.Τρέξε κόσμε να προλάβεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v