Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2021

Παιχνίδι στα παράγωγα με την Attica Bank - Η πρόβλεψη για την Epsilon Net και σφηνάκια για Performance και Flexopack

Παιχνίδι στα παράγωγα με την Attica Bank - Η πρόβλεψη για την Epsilon Net και σφηνάκια για Performance και Flexopack

ΠΑΡΑΓΩΓΑ: Τη στρέβλωση που δημιούργησε στον κλαδικό δείκτη των τραπεζών το χθεσινό +549,64% της Τρ. Αττικής έσπευσαν να εκμεταλλευθούν οι βραχυπρόθεσμοι traders στην Αγορά Παραγώγων.

Ως γνωστόν, δεδομένης της έναρξης της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου, μόνο για χθες, οι τιμές διακύμανσης της μετοχής ορίστηκαν ως εξής: +30% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής στην τελευταία συνεδρίαση (19/11/2021): €3,95 και -30% στην προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής που προέκυψε λόγω της αύξησης: €0,274.

Ετσι η μετοχή είχε limit up στα 5,135 ευρώ και limit down στο 0,1918 ευρώ. Έκλεισε στο 1,78 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 549,64%.

Το αποτέλεσμα ήταν το τριμηνιαίο συμβόλαιο του ΔΤΡ, για τον μήνα Δεκέμβριο, να διακινήσει χθες στο Χ.Π.Α. 95 συμβόλαια, όλα λήξης Δεκεμβρίου, με τιμή κλεισίματος στις 597,25 μονάδες, όταν στη spot αγορά, ο τραπεζικός δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 607,63 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τριμηνιαία Σ.Μ.Ε. στον ΔΤΡ ξεκίνησαν να τελούν υπό διαπραγμάτευση στην αγορά παραγώγων στη συνεδρίαση της Δευτέρας 28/6 και ο χθεσινός όγκος των 95 συμβολαίων είναι ρεκόρ.

Το ποντάρισμα, δηλαδή, είναι σε «διόρθωση» της στρέβλωσης. Μήπως έχουν κάτι να πουν για όλα αυτά οι χρηματιστηριακές αρχές;

 

PERFORMANCE: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρουσιάσεις των στελεχών της εταιρείας σε θεσμικούς επενδυτές και χρηματιστηριακές εταιρείες, ενόψει της δρομολογούμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής, η οποία φαίνεται πως δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί.

Απ’ ό,τι μαθαίνουμε, από τις παρουσιάσεις αυτές δεν προκύπτουν «ειδήσεις», ωστόσο γίνεται λόγος για τις ανοδικές προοπτικές της αγοράς πληροφορικής, για τη μακροχρόνια συνεργασία της Performance με τους πελάτες της, για το πολύ σημαντικό ποσοστό επαναλαμβανόμενων εσόδων που επιτυγχάνει από χρόνο σε χρόνο, αλλά και για τις διερευνητικές επαφές που γίνονται στο μέτωπο των εξαγορών.

Να θυμίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η Performance ζητά κεφάλαια από τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς όταν είχε εισέλθει στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, το είχε πράξει χωρίς να προχωρήσει σε ΑΜΚ.

ΥΓ: Μετά την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει με τη μέθοδο του book building, η εισηγμένη θα πληροί όλα τα κριτήρια μετάταξής της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Οπότε, είναι θέμα της διοίκησής της, το αν σε κάποια μελλοντική στιγμή προχωρήσει στο συγκεκριμένο αίτημα προς τις χρηματιστηριακές αρχές ή θα επανέλθει (π.χ. μέσα στο 2022) για να το πράξει μέσα από μια νέα αύξηση κεφαλαίου, αυτή τη φορά με τη μέθοδο της δημόσιας εγγραφής.

 

EPSILON NET: Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Epsilon Net, η μετοχή της οποίας έχει εντυπωσιάσει για τις αποδόσεις της κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Οι αναλυτές, πέρα από μια πολύ μεγάλη (τριψήφια) ποσοστιαία αύξηση σε κύκλο εργασιών και κερδοφορία, προβλέπουν εντυπωσιακή πορεία και στο μέτωπο των ταμειακών ροών, καθώς παρά τις τόσες σημαντικές εξαγορές που ολοκληρώθηκαν κατά το τελευταίο δεκαοκτάμηνο (π.χ. Data Communication, SingularLogic, Technolife και iQom) μιλάμε έναν όμιλο που έχει ουσιαστικά μηδενικό καθαρό τραπεζικό δανεισμό.

Αυτό σημαίνει ότι έχει όλη τη χρηματοδοτική άνεση -κάνοντας χρήση των επόμενων θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών του και ενδεχομένως δανειακών κεφαλαίων- να προχωρήσει και σε νέες αξιοσημείωτες εξαγορές στο μέλλον.

 

FLEXOPACK: Με τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία γύρω στα 80 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη εννεαμήνου στα 8,79 εκατ., το P/E της μετοχής κυμαίνεται γύρω ή και κάτω από το 10, με βάση τις φετινές οικονομικές επιδόσεις.

Και αυτό σε μια χρονιά όπου τα αποτελέσματα της Flexopack έχουν πληγεί σημαντικά από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα αυξημένα κόστη σε πρώτες ύλες, ενέργεια και ναύλα. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αποτίμηση της ΦΛΕΞΟ υπολείπεται των ιδίων κεφαλαίων της (89,7 εκατ. ευρώ).

Μιλάμε για πολυεθνική εταιρεία με παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Πολωνία και Αυστραλία, με εμπορικές θυγατρικές ανά τον κόσμο, η οποία διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο ύψους 2,05 εκατ. ευρώ.

Γνωστό το πρόβλημα της περιορισμένης εμπορευσιμότητας στο ταμπλό του ΧΑ.

 

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Δύο συν τρία χρόνια έχει περιθώριο η ΑΕΕΑΠ να μπει στο χρηματιστήριο, όπως επισημαίνει η εταιρεία με επιστολή της στο Euro2day.gr, με αφορμή σχόλιο της στήλης.

Ορθώς η Μπλε Κέδρος επισημαίνει ότι μετά τη διετία που προβλέπεται για την εισαγωγή της μπορεί να λάβει παράταση έως και τρία χρόνια, αν συντρέχουν έκτακτοι λόγοι και λάβει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) και όχι δύο, όπως ήταν η αίσθηση της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, που αδειοδοτήθηκε ως ΑΕΕΑΠ το 2017, έλαβε πρόσφατα νέα εξάμηνη παράταση από την ΕΚ έως τα τέλη Μαΐου του 2022, για να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. Επικαλέστηκε ως προς αυτό έκτακτες συνθήκες (force majeure) την πανδημία και τις συνέπειες στα έσοδά της.

Μένει να φανεί αν έως τότε το force majeure θα υφίσταται ή θα έχει λήξει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v