Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2021

Εθελούσια και κινήσεις για το placement της ΕΤΕ - Κατάληψη της Noval στο Μαρούσι - Στη Eurobank πέρασαν τα Village

Εθελούσια και κινήσεις για το placement της ΕΤΕ - Κατάληψη της Noval στο Μαρούσι - Στη Eurobank πέρασαν τα Village

EUROBANK-ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Στη Eurobank πέρασε το 100% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Village Roadshow Operations Ελλάς Α.Ε, συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της φετινής χρονιάς.

Η Eurobank ως επισπεύδουσα έβγαλε στις 31 Ιουλίου σε πλειστηριασμό τις μετοχές της Village, χωρίς να δεχθεί προσφορά από τρίτο. Έτσι, τις απέκτησε η ίδια στην τιμή πρώτης προσφοράς (σχεδόν 1 εκατ. ευρώ).

Ταξινόμησε, δε, το 100% της Village στα κατεχόμενα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία.

Επιπρόσθετα, απέκτησε το 29,48% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της ΙΝΤΕΡΤΕΚ έναντι τιμήματος 1,9 εκατ. ευρώ, λόγω ενεργοποίησης ενεχύρων.

 

ΕΘΝΙΚΗ-PLACEMENT: Σε εγχώριους επενδυτές σχεδιάζεται να διατεθεί μέρος των μετοχών Εθνικής, κυριότητας ΤΧΣ, όταν διενεργηθεί το placement.

Η διερεύνηση ενδιαφέροντος θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, αλλά επειδή μεσολαβεί η εορταστική περίοδος, οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν τον Ιανουάριο, με βάση τη δυνητική ζήτηση και το εύρος τιμών που αυτή εκδηλώνεται. 

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΙ: Στην Εθνική Τράπεζα έχουν αποφασίσει σιγά σιγά να τελειώνουν με το θέμα του προσωπικού και να στρέψουν το ενδιαφέρον στην περαιτέρω εξέλιξη του digital banking.

Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας είναι ήδη στον αέρα με αποζημίωση έως 180.000 ευρώ και θα ξαναρχίσει ένας αγώνας δρόμου να πειστούν οι εργαζόμενοι να κάνουν χρήση. Εξάλλου, η εποχή απαιτεί νέα ήθη και έθιμα τόσο από τις τράπεζες όσο και από τους πελάτες.

Εχει έρθει η ώρα για την είσοδο νέου αίματος στις τράπεζες, με γνώσεις digital τραπεζικής.

 

NOVAL: Κατάληψη στην Οδό Χειμάρρας του Δήμου Αμαρουσίου έχει κάνει η Noval. Η ΑΕΕΑΠ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ αγόρασε στις 5 Απριλίου οικόπεδο επιφάνειας 1.635 τετραγωνικών μέτρων, στον αριθμό 16, έναντι τιμήματος 1,27 εκατ. ευρώ. Την επόμενη ημέρα (6 Απριλίου) απέκτησε όμορο οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 262 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 225 χιλιάδων ευρώ.

Στα δύο οικόπεδα, η Noval σκοπεύει να αναπτύξει κτήριο γραφείων συνολικής επιφάνειας περίπου 20.175 τ.μ. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε περίπου 22 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο η κατακύρωση στη κοινοπραξία Noval-Brook Lane του μεγάλου σε έκταση (συνολική επιφάνεια 16 χιλιάδες τ.μ.) ακινήτου επί των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου ( πρώην ακίνητο Kodak).

Η κοινοπραξία προσέφερε 28,6 εκατ. ευρώ και εκκρεμεί η σχετική συμβολαιογραφική πράξη για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Στο εν λόγω ακίνητο θα ανεγερθεί συγκρότημα γραφείων, επιφάνειας περίπου 49 χιλ. τ.μ. Η επένδυση θα είναι ύψους 48,7 εκατ. ευρώ (77,3 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογισθεί και το τίμημα για την αγορά γης).

Αν συνυπολογισθούν και τα γειτνιάζοντα ακίνητα, που έχει επί της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου ο όμιλος, η κατάληψη σχεδόν έχει ολοκληρωθεί…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v