Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2021

Τα τραπεζικά σχέδια για «φύλακτρα» στις καταθέσεις - Big buyer στο Bitcoin - ΑΑΔΕ: Μεταφορές εγγράφων η... χελώνα

Τα τραπεζικά σχέδια για «φύλακτρα» στις καταθέσεις - Big buyer στο Bitcoin - ΑΑΔΕ: Μεταφορές εγγράφων η... χελώνα

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με αφορμή τις χρεώσεις που επιβάλλουν μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες με τη μορφή προμήθειας για τη «φύλαξη» των απλών καταθετικών λογαριασμών, η στήλη ρώτησε τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ποια είναι τα σχέδιά τους. Η απάντηση που πήρε, ήταν πως δεν είναι στις προθέσεις τους να επιβάλουν αυτή τη χρέωση.

Μη βιαστείτε, όμως, να βάλετε τελεία. Κατά πώς φαίνεται, αναζητείται κάποιος τρόπος να βγουν έσοδα από τον τομέα των καταθέσεων που λιμνάζουν. Κάτι που σημαίνει ότι κάτι θα βρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας.

Απλά δεν θα έχει την κυνική μορφή με την οποία επιβλήθηκε εις την αλλοδαπή...

 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Μπορεί πολλοί να τρόμαξαν με τη μετάλλαξη Όμικρον και να έσπευσαν να ρευστοποιήσουν, κάποιος όμως αγόρασε και μάλιστα… σε ποσότητες. Ο λόγος για την αμερικανική MicroStrategy, γνωστή φαν του Bitcoin. Ανακοίνωσε ότι απέκτησε επιπλέον 7.002 κρυπτονομίσματα με μέση τιμή κτήσης τις 59.187 δολάρια.

Μια επένδυση 414,4 εκατ. δολάρια δεν τη λες και μικρή. Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι πλέον έχει στα «πορτοφόλια» της 121.044 Βitcoin που απέκτησε έναντι 3,57 δισ. δολάρια.

Με μέσο κόστος 29.534 δολάρια, οι υπεραξίες ζαλίζουν…

 

ΕΦΟΡΙΑ: Πόσο λέτε να απαιτείται εν έτει 2021 για να σταλεί ένα έγγραφο που σας αφορά από μια ΔΟΥ στην άλλη; Δεκαπέντε εργάσιμες, δηλαδή τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με όσα μας είπαν, όταν χρειαστήκαμε τη μεταφορά.

Προφανώς πρόκειται για κάποια ειδική συμφωνία με κούριερ για λόγους εξοικονόμησης, γιατί το χρονικό διάστημα μοιάζει υπερβολικά μεγάλο... 

Δεν τους πιστέψαμε πάντως, μέχρι τη στιγμή που απανωτά τηλεφωνήματα στη δεύτερη εφορία-λήπτη του εγγράφου επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές. Μόλις δε παρήλθε το διάστημα που θεωρούν εύλογο για να προχωρήσει μια υπόθεση, πήγαμε στην εφορία απλά για να διαπιστώσουμε ότι το έγγραφο ήταν… άφαντο.

Χρειάστηκε ένας υπάλληλος -επαναλαμβάνουμε, υπάλληλος, όχι στέλεχος- με φιλότιμο, ο οποίος πήρε γνωστό του στη δεύτερη εφορία, που το έστειλε κατευθείαν με e-mail.

Το γιατί η διαδικασία αυτή δεν ακολουθείται αυτοματοποιημένα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, δεν το γνωρίζουμε. Μάλλον επιλέγεται η λογική της... χελώνας.

Ίσως δε να κόλλησε στην… ψηφιοποίηση!

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Με 1,18 εκατομμύρια εμβολιασμούς τρίτης δόσης να έχουν γίνει σε σύνολο 3,26 εκατομμυρίων δικαιούχων, χοντρικά ένας στους τρεις δηλαδή, η επιχείρηση Ελευθερία θα έχει ένα βουνό να ανέβει τον Δεκέμβριο για να συντηρηθεί το -ακόμα χαμηλό- τείχος ανοσίας στη χώρα.

Εξού και ενεργοποιούνται εμβολιασμοί τις Κυριακές, ενώ ανοίγουν νέα κέντρα ώστε να υπάρχει δυναμικότητα 2.635 εκατομμυρίων «τσιμπιμάτων» τον επόμενο μήνα. Περίπου 100.000 την ημέρα δηλαδή. Οι δε αργίες περιορίζονται στις 25-26 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά.

Υ.Γ. Παρά την πρόοδο των τελευταίων ημερών, η χώρα παραμένει, με βάση τα στοιχεία του ECDC, 19η στην ΕΕ, σε πλήρεις εμβολιασμούς και 16η σε εμβολιασμούς πρώτης δόσης. Τρέχουμε εμείς, αλλά μάλλον οι άλλοι τρέχουν γρηγορότερα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v