Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2003

Σήμερα κληρώνουν τα ”λαικά”... ομόλογα!!!!

Κι αν στην αγορά αμοιβαίων έχουμε φαινόμενα ”ολιγαρχίας” ας μην ξεχνάμε οτι επι του τάπητος του... πρωθυπουργικού γραφείου φαίνεται οτι θα ληφθούν σήμερα οι οριστικές αποφάσεις για τα ”λαϊκά ομόλογα”, τα οποία φροντίσαμε εμείς τα ΜΜΕ να κάνουμε ”καραμέλα” το τελευταίο διάστημα...

Κι έτσι ο απλός πολίτης θα γνωρίζει οτι την τελική απόφαση για να ενισχυθεί- ολίγον τι βεβαίως- το πανταχόθεν βαλλόμενο αποταμιευτικό του εισόδημα, έστω και μεσω της ”επιδότησης επιτοκίου”, θα την λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός!!!

Ετσι θέλουν τα... ”γκάλοπ” έτσι πρέπει να γίνει, είπαν και ελάλησαν οι σύμβουλοι. Καθότι είναι πολύ πιο εύκολο να δώσεις λίγο ψηλότερο επιτόκιο ( το οποίοι άλλωστε πάλι οι... φορολογούμενοι το πληρώνουν!!!) παρά να μειώσεις τον πληθωρισμό!!!

Το ερώτημα βέβαια είναι πόσα ευρώ από αυτά τα ομόλογα θα πάρει ο κάθε καταθέτης από μια έκδοση που θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μικρή. Μήπως εκτός από Δημόσια Εγγραφή, θα χρειαστεί και... κλήρωση για να βγούν οι... τυχεροί;

Το δεύτερο ερώτημα είναι πόσοι εκ των πολιτών με σχετικά χαμηλό εισόδημα, στους οποίους υποτίθεται τουλάχιστον οτι απευθύνονται τα ”λαϊκά ομόλογα”, θα μπορούν να... αποταμιεύσουν κατόπιν του επόμενου κύματος αυξήσεων (και μείωσης πραγματικών εισοδημάτων) που φαίνεται οτι έρχεται στον... ορίζοντα!!!



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v