Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2022

Τράπεζα Ελλάδος: Τρικυμία σε… ποτήρι - Η BC Partners, το Facebοοk και η αναμονή για ντιλ - Ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα Ι.Χ.

Τράπεζα Ελλάδος: Τρικυμία σε… ποτήρι - Η BC Partners, το Facebοοk και η αναμονή για ντιλ - Ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα Ι.Χ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Αιφνιδιάστηκαν… δυσάρεστα στο Μαξίμου, λένε οι πληροφορίες, από την κίνηση Στουρνάρα να αξιοποιήσει σε θέση οικονομικού συμβούλου της τράπεζας τον Γιώργο Χουλιαράκη. Κι αυτό μάλλον σχετίζεται άμεσα και με τις ομοβροντίες που έπεσαν τις τελευταίες μέρες από διάφορα ακραιφνώς φιλοκυβερνητικά Μέσα, εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την κοινώς αποκαλούμενη… «τρικυμία σε ποτήρι». Πρώτον, διότι είθισται στην Τράπεζα της Ελλάδος να παίρνουν θέσεις και πρόσωπα από την αντιπολίτευση, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα. Κι ως γνωστόν, ο κ. Χουλιαράκης τα έχει. Γεγονός που αναγνώριζαν άλλωστε, ακόμη κι εκείνοι που τον χτυπούν σήμερα, την εποχή που ήταν στο υπουργικό συμβούλιο και διαπραγματευόταν με τους θεσμούς.

Δεύτερον, διότι τα όσα γράφτηκαν, ότι δήθεν έχει βάλει πλώρη για το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη (ή και για τη… Νέα Δημοκρατία!) ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως διαβεβαιώνουν απολύτως έγκυρες πηγές της στήλης, πολύ κοντά στον ίδιο τον κ. Χουλιαράκη. Παραμένει σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα και η διατήρηση αυτής της θέσης ήταν όρος που έθεσε πριν αποδεχθεί θέση συμβούλου στην Τ.τ.Ε.

Αν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο, είναι το ότι ο Γιάννης Στουρνάρας «τόλμησε» να αξιοποιήσει πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ: Πυκνώνουν τα σύννεφα για τις ασφαλιστικές εταιρείες σε ό,τι αφορά τις καλύψεις αυτοκινήτων, καθώς κάθε νέο που έρχεται από το συγκεκριμένο μέτωπο είναι χειρότερο από το προηγούμενο.

Πρώτα απ’ όλα, η κατανάλωση καυσίμων κίνησης (με ό,τι αυτό σημαίνει για τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και τις αποζημιώσεις που καταβάλλουν οι εταιρείες) ανέβηκε το 2021 κατά 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά (+7% οι βενζίνες, +9% το diesel).

Η αύξηση της κατανάλωσης αναμένεται να κυμανθεί σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά φέτος, με δεδομένο ότι πέρυσι είχαμε την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία έως και τον Απρίλιο, λόγω της πανδημίας. Ενδεικτικό είναι το ότι τον Δεκέμβριο του 2021, που δεν είχαμε περιοριστικά μέτρα, η κατανάλωση καυσίμων κίνησης εκτινάχθηκε στο +48,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, κατά τον οποίον είχαν επιβληθεί μέτρα.

Επιπλέον, όπως όλα δείχνουν, η φετινή τουριστική κίνηση θα είναι σαφώς μεγαλύτερη από την περυσινή -προσεγγίζοντας τα επίπεδα του 2019-, γεγονός που επηρεάζει θετικά τη ζήτηση για καύσιμα κίνησης.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν το πολύ αυξημένο κόστος για τα ανταλλακτικά των οχημάτων εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, όσο και κάτι έκτακτες ζημίες που προέκυψαν από την «Ελπίδα» και πιθανόν να επαναληφθούν στο μέλλον εξαιτίας άλλων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, όσες ασφαλιστικές εταιρείες δεν ανεβάσουν φέτος τα τιμολόγιά τους θα βρεθούν αντιμέτωπες με αρνητικές εκπλήξεις.

 

DEALS: Μεταξύ αρκετών άλλων φημολογούμενων υποψήφιων αγοραστών στον χώρο των ασφαλιστικών εταιρειών ακούστηκε και αυτό της BC Partners! Λέτε;

Γενικότερα, πάντως, μέσα σε ένα κλίμα στο οποίο παίζουν σενάρια για κάμποσα ονόματα εταιρειών που είτε θα πωληθούν είτε θα αγοραστούν, έχουν περιοριστεί δραστικά οι «μεταγραφές» στελεχών και δικτύων.
Πρώτον, γιατί ο αριθμός των σχημάτων έχει ήδη μειωθεί και δεύτερον, γιατί κινδυνεύει να φύγει κάποιος από έναν εργοδότη και να τον… ξανασυναντήσει -άθελά του- μετά από κάποιους μήνες!

 

DEALS II: Ζεστάθηκε η αγορά από τις δύο σημαντικές κινήσεις που έγιναν με την εξαγορά της VivaWallet από την JP Morgan και της αναμενόμενης απόκτησης της Accusonus από τη Facebook.

Κάποιοι, μεταξύ αυτών και στην κυβέρνηση, βλέπουν συνέχεια και μια ακόμα σημαντική κίνηση, ακόμα και στην εβδομάδα που διανύουμε. Στην αγορά μάλιστα ακούγεται και ότι το Facebook δεν θα μείνει στην Accusonus αλλά έχει στο στόχαστρο και κάτι ακόμα…

Σύντομα θα ξέρουμε αν υπάρχει φωτιά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v