Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2022

Ξεφεύγει το κόστος χρήματος, παγώνουν τα σχέδια για εταιρικά ομόλογα - Η επανάσταση των λευκών κολάρων

Ξεφεύγει το κόστος χρήματος, παγώνουν τα σχέδια για εταιρικά ομόλογα - Η επανάσταση των λευκών κολάρων

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μια νέα και πιο «φρέσκια» ιστοσελίδα λανσάρισε η τράπεζα. Με το e-banking να είναι στα φόρτε του, ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η Εθνική προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και καταθέτει τη δική της οπτική για το πώς θα πρέπει να είναι η ηλεκτρονική τραπεζική.

 

ΔΑΝΕΙΑ: Το ενεργειακό κόστος δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα με την έκρηξη των τιμών βρίσκονται αντιμέτωπες και με την ανοδική τροχιά του κόστους χρηματοδότησης.

Ερευνα του ΙΟΒΕ για τη βιομηχανία καταγράφει μικρή έως σήμερα επιβάρυνση: «Το μέσο κόστος νέου δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις αυξήθηκε ελαφρά τον Δεκέμβριο, στο 3%...», σημειώνει.

Μια συμπλήρωση όμως δεν πρέπει να ξεφεύγει της προσοχής: «… αυξάνοντας την απόκλιση από το μέσο κόστος δανεισμού επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη και τον νότο της Ευρωζώνης, στις 160 και 108 μονάδες βάσης αντίστοιχα».

Ανταγωνιστικό χάντικαπ…

 

XA-ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: «Πάγωσαν» οι διεργασίες για νέες εκδόσεις Κοινών Ομολογιακών Δανείων, οι οποίες διαπραγματεύονται στο Χ.Α (σ.σ. retail bonds), μετά την εκτίναξη των yields σε επίπεδα πάνω από 3,30%.

Η τελευταία έκδοση 100.000 -ανεξασφάλιστων- κοινών ομολογιών της Safe Bulkers Participations καλύφθηκε με υπερπροσπάθεια του σχήματος να βγει η τελική απόδοση και το επιτόκιο των ομολογιών κάτω από το 3% (2,95%). Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, όμως, η τιμή υποχώρησε στο 94,5.

Ταυτόχρονα, το σύνολο σχεδόν των εκδόσεων που διενεργήθηκαν κατά τους τελευταίους μήνες διαπραγματεύονται με yield to maturity μεταξύ 3,3% με 3,7%.

Σε αυτά τα επίπεδα, δύσκολα θα προκύψουν ενδιαφερόμενοι να κάνουν το βήμα για νέα έκδοση.

 

ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ: Συντριπτικό είναι το ποσοστό των εργαζόμενων που δεν θέλει ούτε να ξανακούσει για εβδομάδα πέντε ημερών στο γραφείο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πάρα πολλοί δηλώνουν αποφασισμένοι να παραιτηθούν, αν τα αφεντικά δεν ενδώσουν στις απαιτήσεις.

Ποσοστό που φτάνει το 86% θέλει να εργάζεται από το σπίτι τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, έδειξε έρευνα που κάλυψε 10.000 άτομα ανά τον κόσμο που απασχολούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην τεχνολογία και στην ενέργεια.

Το «μένουμε (και στο) σπίτι» πλειοψηφεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ ως προτιμώμενες ημέρες για το γραφείο καταγράφονται οι Τρίτες, Τετάρτες και Πέμπτες.

Δευτέρα και Παρασκευή «κουμπώνουν» και με το σαββατοκύριακο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v