Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2022

Τα πωλητήρια Eurobank στη Ρουμανία και το ξεπέταγμα της μετοχής Lavipharm - Δήμαρχοι σε… ενεργειακή κρίση!

Τα πωλητήρια Eurobank στη Ρουμανία και το ξεπέταγμα της μετοχής Lavipharm - Δήμαρχοι σε… ενεργειακή κρίση!

BNP PARIBAS: Θα θέλατε να ξέρετε πόσα μπόνους παίρνει το αφεντικό σας; Για εσάς δεν ξέρουμε, για μέλη όμως της ομάδας συμμόρφωσης και ελέγχου μάθαμε.

Όπως έγινε γνωστό, χρησιμοποίησαν ειδικό λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει τα email και τα έγγραφα των traders προκειμένου να αποσπάσουν την «πολύτιμη πληροφορία». Και δεν σταμάτησαν εκεί. Προσπάθησαν να βρουν και πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους οι συνάδελφοί τους.

Όπως διαβάζουμε σε διεθνή ΜΜΕ, έγινε ειδική έρευνα που κατέληξε ότι δεν αναζητήθηκαν στοιχεία για κανένα στέλεχος της τράπεζας εκτός του τμήματος.

Δεν επιβλήθηκαν ποινές, αλλά η πρόσβαση στο σύστημα κόπηκε…

 

ΔΗΜΟΙ: Για το ότι οι δήμαρχοι είναι στα κάγκελα εξαιτίας του ότι προμηθευτές ενέργειας παρακρατούν τα δημοτικά τέλη για να καλύψουν δικά τους προβλήματα ρευστότητας το διαβάσατε έγκαιρα στο Euro2day.gr.

H συνέχεια ήρθε χθες από την ΚΕΔΕ. Με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε το Euro2day.gr, ότι οι οφειλές ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια, ενώ καταγγέλλει περιπτώσεις που οι καθυστερήσεις φτάνουν μέχρι και τον ένα χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στη συνάντηση με τον Κ. Σκρέκα. Μίλησε για υπεξαίρεση, εφόσον δεν αποδίδονται τα τέλη εντός διμήνου και ζήτησε μέχρι και την ανάκληση της άδειας των παραβατών παρόχων.

Δεν γίνεται, είπε, να παρακρατούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) οι οφειλές μας, όταν δεν πληρώνουμε τα τιμολόγια σε δύο μήνες και οι πάροχοι να μην επιστρέφουν τα τέλη για μήνες ή και για χρόνια.

Τελικά στην ενεργειακή αγορά θα είναι είδηση σε λίγο ποιος δεν χρωστά και όχι ποιος χρωστά…

 

ΚΥΠΡΟΣ: Η στήλη σάς είχε ενημερώσει από την Τρίτη ότι επίκειται εξαγορά κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας από Ισραηλινούς επενδυτές.

Όπως μαθαίνουμε, οι συζητήσεις αφορούν την εταιρεία γενικών κλάδων Eurosure και -όπως λέγεται- οι ανακοινώσεις πολύ πιθανόν να μην αργήσουν. Με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, η Eurosure σημείωσε στο εννεάμηνο του 2021 παραγωγή στους γενικούς κλάδους ύψους 7,23 εκατ. ευρώ, κατέχοντας το 2,4% της τοπικής αγοράς.

 

EUROBANK-ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Τρία επενδυτικά ακίνητα διαθέτει στη Ρουμανία η Eurobank. Μετά, δε, την πώληση της εκεί θυγατρικής (Bancpost), δεν υπήρχαν προϋποθέσεις διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου.

Αφού δεν μπορούσε εύκολα να διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο, αποφασίστηκε να πωληθεί. Το ένα ακίνητο στέγαζε τα κεντρικά της άλλοτε θυγατρικής της Eurobank Bancpost, η οποία πωλήθηκε στην Banca Transilvania.

Το δεύτερο μεγάλο ακίνητο στεγάζει κατάστημα Praktiker.

 

LAVIPHARM: Με τη διοίκηση της εταιρείας να μην έχει κρύψει ότι εξετάζει τη δυνατότητα διενέργειας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου είτε μέσω καταβολής μετρητών είτε μέσα από εισφορά σε είδος, είναι φυσικό ότι κατά καιρούς κυκλοφορούν στη χρηματιστηριακή πιάτσα διάφορα σενάρια για είσοδο νέων επενδυτών.

Σε κάθε περίπτωση, ο εισηγμένος όμιλος έχει καταφέρει κατά τα τελευταία χρόνια όχι μόνο να επιστρέψει σε κερδοφόρα αποτελέσματα, αλλά να ανταποκρίνεται πλήρως στην αποπληρωμή των ρυθμισμένων (και με χαμηλά επιτόκια) δανειακών του υποχρεώσεων.

Έτσι, ακόμη και αν το ζήτημα της εξόδου της μετοχής από την κατηγορία της επιτήρησης δεν βρίσκεται προ των πυλών, ο όμιλος Lavipharm διαθέτει σήμερα θετικό κεφάλαιο κίνησης και μειώνει ολοένα και περισσότερο το ύψος των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων του, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η τιμή της μετοχής εκτινάχθηκε κατά την τελευταία πενταετία από το 0,075 στο 0,675 ευρώ, με τη χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης να φτάνει στο καθόλου ευκαταφρόνητο ύψος των 34,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v