Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2022

Ψηφίζεται μπόνους για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ - Η Prodea και η ΑΜΚ - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Aegean Baltic

Ψηφίζεται μπόνους για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ - Η Prodea και η ΑΜΚ - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Aegean Baltic

AEGEAN BALTIC: Στην αγορά φημολογείται ότι οι μέτοχοί της συζητούν εκ νέου με το βρετανικό Chenavari, ως προς τη συμμετοχή του τελευταίου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας. Αν οι πληροφορίες ισχύουν, πρόκειται για ένα «φλερτ» που κρατάει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια (σ.σ. από το 2018), όταν το Chenavari απέκτησε το 4,8% της τράπεζας μαζί με το Orasis fund.

Τότε ήθελε να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό.

 

ΕΛΠΕ: Τη διανομή bonus σε 2.522 εργαζόμενους του ομίλου από τα καθαρά κέρδη χρήσης 2021, με ανώτατο όριο το ποσό του 1,75 εκατ. ευρώ, καλείται να αποφασίσει η τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικά Πετρέλαια. Από την εφάπαξ έκτακτη αμοιβή εξαιρούνται τα διευθυντικά στελέχη, που λαμβάνουν μεταβλητές αμοιβές.

Πρόκειται για αναγνώριση της συνεισφοράς των εργαζόμενων στην υλοποίηση των στόχων του στρατηγικού σχεδιασμού Vision 2025.

 

PRODEA: Η γενική συνέλευση των μετόχων καλείται να ανανεώσει την εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. προκειμένου να αποφασίζει ΑΜΚ. Αν η κοινοπραξία Invel/Prodea κερδίσει τον διαγωνισμό Skyline της Alpha Bank θα διενεργηθεί ΑΜΚ, προκειμένου να διατεθούν οι νέες μετοχές, ως μέρος του ανταλλάγματος, στην τράπεζα, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr.

 

ΟΠΑΠ: Ένα μικρότερο Δ.Σ. (11μελές) με σημαντικές αλλαγές σε μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μέλη καλούνται να εκλέξουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ.

Φεύγουν οι Σπ. Φωκάς, Χρ. Κοπελούζος, Στυλ. Κωστόπουλος, Νικ. Ιατρού, Βασ. Καραγιάννη και R. Jurcik. Προτείνονται ως νέα μέλη οι Θ. Πανάγος, Γ. Μάντακας, Ch. Chiomento και Igor Rusek.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v