Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2022

Ο Τσίπρας, οι ασφαλιστές και τα... δάκρυα *Επενδυτές-έκπληξη σκανάρουν τον τουρισμό *Δίνει χρήμα ο αναπτυξιακός

Ο Τσίπρας, οι ασφαλιστές και τα... δάκρυα *Επενδυτές-έκπληξη σκανάρουν τον τουρισμό *Δίνει χρήμα ο αναπτυξιακός

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: Σε πολύ καλό κλίμα μεν, αλλά χωρίς να λείπουν και οι εκατέρωθεν «μπηχτές» μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και κυβέρνησης, κύλησε η πρώτη ημέρα του διεθνούς συνεδρίου ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εργασιών στην Ύδρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σημείωσε ότι «η κυβέρνηση συζητά, καταλαβαίνει, πιστεύει στην ιδιωτική ασφάλιση, αλλά έχουμε παράπονα στο μέτωπο της υλοποίησης», ενώ απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων -άλλοτε αστειευόμενος και άλλοτε όχι- ότι:

  • «Ο φίλος μου ο Αλέξανδρος (Σαρρηγεωργίου) έχει γίνει συνδικαλιστής και αυτό… δεν το λέω για καλό».
  • Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πολλά πράγματα για τον ασφαλιστικό κλάδο και κατηγορείται συχνά από την αντιπολίτευση ότι τον μεταχειρίζεται προνομιακά.
  • Οι φορολογικές απαλλαγές δεν μπορούσαν να γίνουν μετά τις επιπτώσεις στα δημοσιονομικά από την πανδημία και τον πόλεμο.
  • «Αν τύχει και βγει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση, τα… δάκρυά σας θα είναι περισσότερα από τα έσοδά σας»!

Το κλίμα βέβαια παρέμεινε θετικό, με κύκλους προσκείμενους στην ασφαλιστική βιομηχανία να παραδέχονται ότι υπήρξαν κυβερνητικές κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δικό τους χρέος είναι να υπενθυμίζουν αυτά που πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

Όσο για το άρθρο 34 του «κλιματικού νόμου» που μιλούσε για υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών σε περιοχές υψηλής τρωτότητας και είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, τελικά -μετά από πρωθυπουργική παρέμβαση- αποσύρθηκε χθες από το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου και θα εξεταστεί προσεχώς για το πώς θα μπορούσε να εμφανιστεί βελτιωμένο.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Μπορεί για δύο χρόνια η πανδημία του κορωνοϊού να έβαλε «φρένο» στις επενδύσεις, ωστόσο, φαίνεται πως η Ελλάδα κέρδισε πόντους στο διεθνές στερέωμα.

Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που διαπιστώνεται εσχάτως όχι μόνο από Ελληνες επιχειρηματίες, που αναζητούν μετ’ επιτάσεως ένα project για να τοποθετηθούν, αλλά και από ξένους.

Και όταν λέμε ξένους, δεν εννοούμε μόνο τους «συνήθεις υπόπτους», αλλά επενδυτές από χώρες που μέχρι πρότινος δεν βρίσκονταν στο ραντάρ: Ούγγροι, Καναδοί, Πολωνοί και Πορτογάλοι σκανάρουν την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους τόσο στην Αθήνα όσο και σε νησιωτικούς προορισμούς.

Παραδοσιακούς και ανερχόμενους…

 

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ: Ήταν να μη γίνει η αρχή. Μια ακόμη εταιρεία ετοιμάζεται να υλοποιήσει επένδυση στις υδροπονικές ντομάτες. Πριν από λίγες ημέρες, εγκρίθηκε η ένταξη στον Αναπτυξιακό του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση εταιρείας ΚΑΡΤΣΑ ΙΚΕ. Η επένδυση αφορά στη ίδρυση υδροπονικού θερμοκηπίου στον Δήμο Θηβαίων.

Η επένδυση φτάνει τα 2,68 εκατ. ευρώ

 

 

OSCAR: Η παραδοσιακή σοκολατοβιομηχανία ετοιμάζει νέα επένδυση. Το σχέδιο, που είναι επιλέξιμου κόστους 1,249 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό.

Αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής προϊόντων σοκολάτας, μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης νέου σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

 

ΚΤΗΜΑ Κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Και μιας και είμαστε τον Αναπτυξιακό, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέκρινε την υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού επενδυτικού σχεδίου της οινοποιητικής εταιρείας.

Στη Δράμα, το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη πρόκειται για δημιουργήσει νέο αμπελώνα, να αγοράσει μηχανολογικό - καλλιεργητικό εξοπλισμό και να κατασκευάσει νέες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους 630,6 χιλιάδων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v