Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2022

Μοιράζει πριμ και δωρεάν μετοχές η Motor Oil - Πουλά ναυτιλιακά δάνεια η Alpha - Ποιοι «τρέχουν» τώρα στο Ελληνικό

Μοιράζει πριμ και δωρεάν μετοχές η Motor Oil - Πουλά ναυτιλιακά δάνεια η Alpha - Ποιοι «τρέχουν» τώρα στο Ελληνικό

 ALPHA BANK: Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δανείων λογιστικής αξίας 37,4 εκατ. ευρώ προχωρά η Alpha Bank. Τα δάνεια ταξινομήθηκαν στο τέλος Μαρτίου ως προοριζόμενα προς πώληση.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση για την επιλογή προτιμητέου επενδυτή όσον αφορά στο project Skyline.  

 

ΜΟΗ: Πριμ που αντιστοιχεί σε περίπου έναν μισθό θα λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι της Motor Oil (σ.σ. περίπου 1.350 απασχολούμενοι) από τα κέρδη χρήσης 2021, εφόσον εγκρίνουν τη σχετική εισήγηση του Δ.Σ. οι μέτοχοί της. Πρόκειται περί ανταμοιβής για τη συνεισφορά τους στην επίτευξη της περσινής κερδοφορίας.

Το Δ.Σ. θα προτείνει στους μετόχους να διανεμηθεί στους εργαζόμενους το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο ύψος μίας μηνιαίας μισθολογικής δαπάνης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χρήσης 2021, χορηγήθηκε, μέσω της μισθοδοσίας, ένας βασικός μισθός, σε κάθε έναν από τους περίπου 1.050 εργαζόμενους στο διυλιστήριο.

Το συνολικό ποσό ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ.

 

MOH ΙΙ: Επιπρόσθετα, το ΔΣ της Motor Oil εισηγείται τη διανομή ποσού μέχρι 6 εκατ. ευρώ από τα καθαρά κέρδη χρήσης 2021 σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (εξαιρουμένων των ανεξάρτητων μελών) και σε ανώτατα διευθυντικά στελέχη ως επιβράβευση για την επίτευξη της κερδοφορίας χρήσης 2021.

Τέλος, προτείνεται η διάθεση 200.000 ίδιων μετοχών, άνευ χρηματικού ανταλλάγματος και χωρίς υποχρέωση διακράτησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στους τρεις εκτελεστικούς Συμβούλους, Ι. Βαρδινογιάννη (100 χιλ. τεμάχια), Πέτρο Τζ. Τζαννετάκη (50 χιλ.) και Ι. Κοσμαδάκη (50 χιλ.)

Οι παραπάνω μετοχές αποκτήθηκαν εντός του 2022, στο πλαίσιο του buyback, με μέσο κόστος 13,52 ευρώ ανά μετοχή

 

LΑΜDA: Τρέχει γρήγορα η προεργασία της Lamda για τη δημιουργία του μετοχικού σχήματος μέσω του οποίου θα διενεργηθεί η ανάπτυξη δύο νέων εμπορικών κέντρων στο Ελληνικό.

Πρόσφατα, συστάθηκε η Lamda Ellinikon Malls, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 150 εκατ. ευρώ (σ.σ. θα φθάσει σε 234 εκατ. ευρώ σε βάθος 5ετίας). Η εταιρεία, που θα αποτελεί τη holding του νέου σχήματος, προχώρησε, όπως προέβλεπε το πλάνο, στη σύσταση δύο θυγατρικών.

Η πρώτη ονομάζεται Lamda Riviera και έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 13.937.500 ευρώ, το οποίο προβλέπεται εντός 5ετίας να φθάσει σε 55.750.000. Η δεύτερη ονομάζεται Vouliagmenis Mall και έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 135.707.200 ευρώ, με προοπτική να ανέλθει σε βάθος 5ετίας σε 178 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες θα αγοράσουν οικόπεδα από την Ελληνικό ΑΕ και θα προχωρήσουν στην ανέγερση των εμπορικών κέντρων με δανεισμό από Eurobank - Πειραιώς.

Με την καταβολή του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου στις δύο θυγατρικές αποδεσμεύεται από τις πιστώτριες τράπεζες μέρος ή το σύνολο των δεσμευμένων καταθέσεων, που αφορούν στην ανάπτυξη των δύο Malls, ύψους 210 εκατ. ευρώ.

Υ.Γ.: Δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει ως έχει η παραπάνω μετοχική δομή. Η Lamda βρίσκεται σε περίοδο ολοκλήρωσης της συναλλαγής απόκτησης του 100% της Lamda Malls, με την εξαγορά του ποσοστού της Varde, ενώ διερευνά μια σειρά από δυνατότητες, βάσει φορολογικών και όχι μόνο κινήτρων, για την αναμόρφωση της συνολικής της θέσης σε εμπορικά κέντρα και ακίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v