Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2022

Βγαίνουν οι αντικειμενικές για το Ελληνικό - Ανακύκλωση συσκευών: Μια… αντικοινωνική πλατφόρμα - Οι ελεγκτικές και το κουτόχορτο

Βγαίνουν οι αντικειμενικές για το Ελληνικό - Ανακύκλωση συσκευών: Μια… αντικοινωνική πλατφόρμα - Οι ελεγκτικές και το κουτόχορτο

ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ: Λίγο φως στην άκρη του τούνελ αχνοφαίνεται σε ό,τι αφορά τα μεταφορικά κόστη. Ο σύνθετος δείκτης Drewry's World Container Index μειώθηκε κατά 3% στις 7.285,89 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδών, την εβδομάδα που μας πέρασε. Η τιμή είναι 10% χαμηλότερη από τις αρχές του χρόνου.

Παρά τη μείωση, βέβαια, το κόστος εξακολουθεί να είναι πέντε φορές υψηλότερο από ό,τι την Άνοιξη του 2020. Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν όλο και περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημά τους σε υπηρεσίες και όχι σε είδη οικιακής χρήσης. Βέβαια οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς για τους λιανοπωλητές να ανοίξουν «σαμπάνιες», καθώς η συμφόρηση στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού παραμένει.

Και μην ξεχνάμε ότι ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι συνήθως οι φθηνότεροι μήνες του έτους για την αποστολή προϊόντων, προτού αρχίσουν, στο τέλος του καλοκαιριού, οι λιανοπωλητές να παραγγέλνουν αποθέματα για τα Χριστούγεννα.

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ: Μεγάλο το ενδιαφέρον για την πλατφόρμα που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ενημερώνουν οι αρμόδιοι από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δεν φαίνεται όμως όλα να δουλεύουν ρολόι, παρότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων λήγει σε λίγες ημέρες, στις 5 Ιουλίου.

Και εξηγούμαστε: Φορολογούμενος επιχείρησε να υποβάλει αίτηση και διαπίστωσε ότι υπάρχει λάθος στα στοιχεία σε ό,τι αφορά το «οικογενειακό εισόδημα». Επικοινώνησε με την ΑΑΔΕ, για να λάβει την απάντηση ότι «η διαχείριση της ιστοσελίδας www.gov.gr δεν άπτεται της αρμοδιότητάς μας. Τα στοιχεία που στέλνει για διασταύρωση η Α.Α.Δ.Ε. είναι αυτά που της ζητούνται από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα».

Τι πιο λογικό να επιχειρήσει να ρωτήσει τον αρμόδιο φορέα. Πώς όμως; Όταν επιχειρείς να αξιοποιήσεις την επιλογή «επικοινωνία», αντικρίζεις ένα μεγαλοπρεπές «This site can’t be reached».

Να θυμίσουμε ότι η πλατφόρμα έχει ανοίξει εδώ και μία εβδομάδα. Η επικοινωνία, από την άλλη…

 

LAMDA-ΥΠΟΙΚ: Τελειώνει, όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, η σύνταξη των αντικειμενικών αξιών του Ελληνικού από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, εξέλιξη σημαντική για να γνωρίζουν οι αγοραστές οικοπέδων τον ΕΝΦΙΑ που αναλογεί.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν οι υπογραφές συμβολαίων για τα 27 οικόπεδα στα οποία προβλέπεται να ανεγερθούν παραθαλάσσιες βίλες καθώς και η μεταβίβαση ακινήτων για την ανάπτυξη γραφειακών συγκροτημάτων, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων κ.ά.

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: Ηχηρό ήταν το καμπανάκι που σήμανε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στις βρετανικές ελεγκτικές εταιρείες. Τις κάλεσε να είναι πιο «δύσπιστες», όταν ελέγχουν τα οικονομικά στοιχεία των πελατών τους.

Το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (FRC) δημοσίευσε οδηγίες προς τους ελεγκτές ως προς το πώς θα βελτιώσουν την επαγγελματική τους νοοτροπία και κρίση. Το FRC τονίζει ότι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που επηρεάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ελεγκτικές εταιρείες είναι… η φτωχή επαγγελματική κρίση. Προς τούτο, οι οδηγίες προς τους ελεγκτές περιλαμβάνουν συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς θα αποκτήσουν την ενδεδειγμένη νοοτροπία και τον κατάλληλο τρόπο σκέψης, για να μη σκάσουν άλλα λογιστικά σκάνδαλα όπως αυτό της Carillion και της αλυσίδας ειδών εστίασης Patisserie Valerie.

Με απλά λόγια, όπως το καταλαβαίνει η στήλη, η βρετανική αρχή είπε στις ελεγκτικές εταιρείες να μην τρώνε… κουτόχορτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v