Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2022

Οι δύο που έγιναν τρεις στη χρηματοδότηση της Lamda - Τράπεζες: Το φρένο στο κλείσιμο καταστημάτων και η νέα ευκαιρία

Οι δύο που έγιναν τρεις στη χρηματοδότηση της Lamda - Τράπεζες: Το φρένο στο κλείσιμο καταστημάτων και η νέα ευκαιρία

LAMDA DEVELOPMENT: Μια είδηση με μπόλικο παρασκήνιο έβγαλε η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της Lamda. Η διοίκηση της εισηγμένης ανακοίνωσε ότι το σχήμα χρηματοδότησης για το Ελληνικό διευρύνεται και στις υφιστάμενες Eurobank, Πειραιώς, προστίθεται η Alpha.

Οι τρεις τους δεν θα συνεργαστούν, όμως, μόνο στο project Ελληνικού. Ήδη βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Lamda για την αναχρηματοδότηση δανεισμού της Lamda Olympia Village (LOV).
Η τελευταία είχε υπογράψει, προ διετίας, σύμβαση αναχρηματοδότησης και παροχής νέας χρηματοδότησης με την Εθνική.

Η Εθνική ενημερώθηκε ότι μπορεί να συμμετάσχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με αναλογικό ποσοστό, αλλά δεν δέχθηκε. Υπενθυμίζεται ότι παραμένει εκτός του σχήματος χρηματοδότησης του Ελληνικού, ενώ είναι αμφίβολο αν θα συμμετάσχει και στο σχήμα αναδόχων/συντονιστών για την έκδοση retail bond, 7ετούς διάρκειας και ύψους 200-230 εκατ. ευρώ, το οποίο προετοιμάζει από τις αρχές Μαρτίου η Lamda.

Με την απώλεια της γραμμής πίστωσης στη LOV, η ΕΤΕ μένει χωρίς σοβαρό άνοιγμα στον όμιλο Lamda, σε μια περίοδο που οι ανάγκες χρηματοδότησης του τελευταίου διευρύνονται, αφενός, λόγω της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, αφετέρου, λόγω της διάθεσης για εξαγορές σε εμπορικά πάρκα.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ι: Πολύς ντόρος γίνεται όπως μαθαίνουμε για τα τραπεζικά καταστήματα στην επαρχία, τα οποία έχουν όντως μειωθεί τα τελευταία χρόνια και οι άνθρωποι στις κωμοπόλεις αλλά και στα μικρά αστικά κέντρα ψάχνουν με το κιάλι.

Οι διοικήσεις των τραπεζών λένε ότι για τους επόμενους μήνες δεν αναμένεται να κλείσουν κι αλλά καταστήματα. Βέβαια, αυτό δεν σημάνει ότι δεν θα κλείσουν εντός της επόμενης διετίας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα μπορούσε να υπάρξει επίσημο «διάβημα» προς τις τράπεζες να σταματήσουν τα λουκέτα. Ωστόσο, επειδή όπως φαίνεται έρχονται και εκλογές και οι καιροί είναι «πονηροί», τίποτα δεν αποκλείεται ανεπισήμως.

Οχι τόσο για την ουσία αλλά για την επικοινωνία

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΙΙ: Μπορεί η ενέργεια να είναι hot, υπάρχει όμως κι ένας άλλος κλάδος που οι τραπεζίτες ρίχνουν τα δίχτυα τους με στόχο τη χρηματοδότηση. Πρόκειται για τη ναυτιλία, όπου οι δουλειές των εφοπλιστών έχουν ανοίξει και οι ελληνικές τράπεζες τους έχουν… πλευρίσει.

Όπως έλεγε στη στήλη ένας εκ των τραπεζιτών, «μπορεί οι εφοπλιστές να έχουν τη δυνατότητα να βρουν χρήμα παντού σε διεθνές επίπεδο, αυτό όμως δεν αποκλείει τις ελληνικές τράπεζες...

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΙΙΙ: Στο 15% έφθασε το ποσοστό της απεργίας, πανελλαδικά, στην Πειραιώς και περίπου στα ίδια επίπεδα και στην Εθνική, υποστηρίζουν πηγές των τραπεζών.

Μαθαίνουμε, ωστόσο, ότι η διοίκηση της Tράπεζας Πειραιώς και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον διάλογο, με στόχο να συμφωνήσουν την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v