Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2022

Αρχισε το… ματς για το Solar - Το Skyline βάζει φωτιά στην κτηματαγορά - Οι εισηγμένες καλούνται να βρουν περισσότερες… γυναίκες

Αρχισε το… ματς για το Solar - Το Skyline βάζει φωτιά στην κτηματαγορά - Οι εισηγμένες καλούνται να βρουν περισσότερες… γυναίκες

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-SOLAR: Ξεκίνησε και τυπικά ο διαγωνισμός για την πώληση των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης του χαρτοφυλακίου Solar καθώς εστάλησαν στους επενδυτές οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας.

Οι τράπεζες υπέβαλαν στις 2 Αυγούστου αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών (τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων από τις συστημικές τράπεζες) για λήψη κρατικής εγγύησης επί senior notes ομολογιών ονομαστικής αξίας 320 εκατ. ευρώ. Τόσο έχουν αποτιμήσει και την έκθεσή τους στα δάνεια του παραπάνω χαρτοφυλακίου, μετά τον σχηματισμό και πρόσθετων προβλέψεων.

Σύμβουλος πώλησης η Alantra.

Λόγω των αλλαγών στο µακροοικονοµικό περιβάλλον τους τελευταίους έξι µήνες, το πρόγραµµα μετασχηματισμού εστίασε περισσότερο σε δράσεις εξορθολογισµού του κόστους και μετεξέλιξης της λιανικής τραπεζικής (σ.σ. τραπεζική ιδιωτών).

 

SKYLINE: Υψηλές αποδόσεις από την ενεργητική διαχείριση του «πακέτου» 575 ακινήτων που περιλαμβάνονται στο project Skyline αναμένουν τόσο η Alpha Bank όσο και η προτιμητέα κοινοπραξία επενδυτών Dimand-Premia-EBRD.

Αν και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τοποθετείται προς το τέλος του έτους, εντούτοις οι σχεδιασμοί των νέων επενδυτών για την αξιοποίηση εμπορικών και οικιστικών ακινήτων του εν λόγω πακέτου έχουν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το IRR του όλου project υπολογίζεται σε 15%-16% (με ορίζοντα 5ετίας), ενώ αν ο «καλός κύκλος» στην εγχώρια αγορά ακινήτων διατηρηθεί, συνδυασμένος με ισορροπημένο κόστος χρήματος, τότε η παραπάνω επένδυση αξιοποίησης ενδέχεται να αποδώσει περισσότερο…

Υπενθυμίζεται πως το πακέτο ακινήτων έχει αποτιμηθεί πέριξ των 500 εκατ. ευρώ και σ' αυτό περιλαμβάνονται αυτοτελή εμπορικά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Φιλελλήνων (Πλατεία Συντάγματος), επί της οδού Σταδίου (Πλατεία Κοραή), στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου κ.α., καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων.

 

VOUCHERS: Ανάρπαστα έγιναν και αυτή τη φορά τα vouchers που διατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος North Evia-Samos Pass, αφού λίγα μόλις λεπτά μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας ο αριθμός των αιτήσεων είχε ολοκληρωθεί. Ετσι, όσοι έκαναν… καθυστερημένα την απόπειρα να μπουν στο site, είδαν αναρτημένο το μήνυμα: «Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις έκδοσης άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για την 3η Φάση (Σεπτέμβριος 2022), λόγω συμπλήρωσης του αριθμού των διαθέσιμων καρτών».

Πάντως, για όσους δεν πρόλαβαν, έπεται και τέταρτος -και τελευταίος- γύρος προς τα τέλη Σεπτεμβρίου…

 

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Με το νόμο του 2020 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην πράξη από το περυσινό καλοκαίρι, τουλάχιστον το 25% των μελών των διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων εταιρειών πρέπει να απαρτίζεται από γυναίκες (η συγκεκριμένη διάταξη υποστηρίχτηκε -μεταξύ άλλων- έντονα τόσο από την πρόεδρο όσο και από την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου και Νατάσα Στάμου).

Το μέτρο αυτό βρήκε πολλούς υποστηρικτές, αλλά παράλληλα προκάλεσε και αντιδράσεις σε ορισμένες εταιρείες, οι οποίες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη σύνθεση των διοικητικών τους συμβουλίων χωρίς να το επιθυμούν. Εν πάση περιπτώσει όμως, οι εισηγμένες εταιρείες προσαρμόστηκαν, ο νόμος λειτουργεί και όλα καλά.

Η νέα εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται τώρα όχι από το εσωτερικό της χώρας αλλά από το εξωτερικό. Ειδικότερα, ευρωπαϊκή Οδηγία ορίζει ότι από το 2025 όχι το 25% αλλά τουλάχιστον το 45% των μελών του διοικητικού συμβουλίου των εισηγμένων εταιρειών θα πρέπει να είναι γυναίκες.

Προφανώς, οι εταιρείες θα πρέπει από τώρα να αρχίσουν να προετοιμάζουν (δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες) γυναίκες-στελέχη, προκειμένου σε λίγα χρόνια να μπορούν να ενταχθούν στα διοικητικά τους συμβούλια.

 

ΧΟΡΗΓΙΑ: Η ομάδα Lamborgenius του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών που αποτελείται από πέντε τεταρτοετείς φοιτήτριες κέρδισε τον 2° πανελλήνιο διαγωνισμό Chem-E-Car (Πρωτιά για την ομάδα του ΤΧΜ στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Chem-E-Car | ChemengUP).

Το Chem-E-Car είναι ο μοναδικός διαγωνισμός χημικής μηχανικής που διοργανώνεται από το AIChE (American Institute of Chemical Engineers) και απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές. Στόχος του είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός καινοτόμου ενεργειακά αμαξιδίου που κινείται και σταματάει αποκλειστικά με χημικό τρόπο, διανύοντας μία συγκεκριμένη απόσταση, που ανακοινώνεται μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Νικητήριο αμαξίδιο είναι εκείνο που θα σταματήσει στη μικρότερη απόσταση από τον στόχο.

Με αυτή την πρωτοβουλία προωθούνται καινοτόμες τεχνολογίες, μέσω των οποίων επιδιώκεται η αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Προσφέρεται εν ολίγοις γόνιμο έδαφος για την πρόταση ιδεών, που θα οδηγήσουν σε ένα πράσινο αειφόρο αύριο. Παράλληλα, θα είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία ανάδειξης της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης στο παγκόσμιο στερέωμα.

Τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί ο παγκόσμιος πλέον διαγωνισμός χημικής μηχανικής στο Phoenix της Arizona με τις υπόλοιπες 39 καλύτερες ομάδες του κόσμου και για τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας ζητούνται χρήματα.

Τα Πλαστικά Κρήτης έκαναν την αρχή προσφέροντας δωρεάν τα αεροπορικά ταξίδια. Ζητείται συνέχεια από άλλους χορηγούς…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v