Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2022

Lamda: Option για υψηλότερο τίμημα στη McArthurGlen - Εκρηξη κερδών για Metropolitan - Ο διακανονισμός του ΟΤΕ

Lamda: Option για υψηλότερο τίμημα στη McArthurGlen - Εκρηξη κερδών για Metropolitan - Ο διακανονισμός του ΟΤΕ

PRODEA: Στην απαίτηση της Castlelake να διαθέσει μετοχές Prodea με χαμηλό discount έναντι του NAV οφείλεται, σύμφωνα με την αγορά, η μη διενέργεια τον περασμένο Ιούλιο διάθεσης μετοχών, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Στην αγορά ακούγεται ότι ζητήθηκε η τιμή να βγει με discount της τάξης του 5%.

 

LAMDA-McARTHURGLEN: Όπως προκύπτει από το ΓΕΜΗ, η συμφωνία αγοράς του συνόλου των εταιρικών μεριδίων της McArthurGlen Ελλάς περιλαμβάνει και πρόνοια για πρόσθετο τίμημα, το οποίο σχετίζεται με την είσπραξη απαιτήσεων από καταστηματάρχες.

Το τίμημα που καταβλήθηκε από τη Lamda Olympia Village (LOV) ανήλθε σε 18 εκατ. ευρώ. Άλλα 18 εκατ. ευρώ δόθηκαν ως δάνειο στη McArthurGlen Ελλάς από τη LOV για να αποπληρώσει ισόποσο δάνειο των προηγούμενων μετόχων.

 

METROPOLITAN: Σφύζει από υγεία ο όμιλος Metropolitan καθώς έκλεισε το 2021 με έκρηξη κερδοφορίας (+90,4%), την ώρα που τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16,6% (141,3 εκατ. ευρώ).

Η προσθήκη της Creta Interclinic και η αύξηση των ασθενών βελτίωσε το μικτό περιθώριο κέρδους (19,8% από 16,5% το 2020), ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 27,7 εκατ. ευρώ (+27,3%), με το σχετικό περιθώριο να διαμορφώνεται σε 20,6% από 18,5% το 2020. Τα προ φόρων κέρδη εκτινάχθηκαν σε 17,17 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 90,4%, σε σχέση με το 2020.

Ο όμιλος βελτίωσε τις εισροές από λειτουργικές δραστηριότητες (19,5 εκατ. ευρώ) και αύξησε τα ταμειακά του διαθέσιμα σε 15,1 εκατ. ευρώ, μειώνοντας τον καθαρό του δανεισμό σε 51 εκατ. ευρώ. Η σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA υποχώρησε ως εκ τούτου σε 1,84 φορές από 2,58 φορές το 2020.

 

ΟTΕ: Τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία ήρθε σε διακανονισμό με την Orange Romania αναφορικά με τη διαφορά που υπήρχε ως προς το καθαρό τίμημα αγοραπωλησίας για την Telekom Romania.

Βάσει της συμφωνίας διακανονισμού, ο ΟΤΕ κατέβαλε 9 εκατ. στην Orange, η οποία αρχικώς ζητούσε 24 εκατ. ευρώ, ως διορθωτική κίνηση στο τίμημα αγοραπωλησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v