Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2022

Attica Bank: Το τενεκεδάκι και η πρόταση που εξόργισε *Η κόντρα Ryanair-Fraport *Ηχηρές παρουσίες για τα ΕΛΠΕ

Attica Bank: Το τενεκεδάκι και η πρόταση που εξόργισε *Η κόντρα Ryanair-Fraport *Ηχηρές παρουσίες για τα ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ: Και εγένετο HELLENiQ ENERGY. Εντυπωσιακή και πανηγυρική η χθεσινοβραδινή τελετή που οργάνωσε η εταιρεία για την ανακοίνωση της νέας ταυτότητάς της.

Με ηχηρά ονόματα της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας να δίνουν το παρών, μαζί με δύο υπουργούς: τον νυν ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα και τον πρώην και νυν Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Η στήλη διέκρινε τη Μαριάννα Λάτση, τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Βαγγέλη Μυτιληναίο, τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΕ Γιάννη Αληγιζάκη και CEO της ΕΛΙΝΟΙΛ, τον πρόεδρο της Aegean Airlines Ευτύχη Βασιλάκη, τον CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, τον Θόδωρο Φέσσα του ομίλου Quest, τον Απόστολο Ταμβακάκη της EOS Capital Partners και πολλούς ακόμη.

Ήταν εκεί επίσης και πρόεδροι που πέρασαν από το τιμόνι της πρώην ΕΛ.ΠΕ., όπως ο Ευθύμιος Χριστοδούλου.

 

ATTICA BANK: Να μας συγχωρήσουν οι εμπλεκόμενοι και οι επόπτες, αλλά το ναυάγιο της διάσωσης, ή καλύτερα το... φιάσκο, όπως εξελίχθηκε, μόνο απρόβλεπτο δεν ήταν, με βάση τα όσα είχαν μεσολαβήσει.

Οπως άλλωστε γράψαμε πριν από τέσσερις μήνες σε σχόλιο με τίτλο «Το τρύπιο τενεκεδάκι της Attica Bank», που αποδείχθηκε περίπου προφητικό.

Η υπόθεση βέβαια μύριζε από την αρχή, τόσο γιατί πήγαν να καλύψουν μια τρύπα, χωρίς, όπως προέκυψε σχεδόν αμέσως μετά, να ξέρουν πόσο μεγάλη ήταν, όσο και γιατί επιλέχθηκε ως επενδυτής η Ellington που είχε ήδη έμμεση εμπλοκή (μέσω της εταιρείας διαχείρισης Θεά Άρτεμις) σε δάνεια της συγκεκριμένης τράπεζας. Κι όπως αντιλαμβάνεστε, οι κακές γλώσσες της αγοράς κάνουν τώρα... πανηγύρι.

Οι υπόλοιποι αναμένουμε το επόμενο επεισόδιο με το τενεκεδάκι της ATTICA εκτός από τρύπιο να είναι πλέον και… τσαλακωμένο!

 

ATTICA-ELLINGTON: Εκνευρισμό σε κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος ακούμε ότι προκάλεσε η πρόταση που κατέθεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ellington, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το αδιέξοδο με το ΤΧΣ για τη συμφωνία μετόχων.

Η πρόταση λέγεται πως συνέβαλε προς την κατεύθυνση να «γεφυρωθεί» η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, όσον αφορά στη διάρθρωση των ποσοστών, μετά την ολοκλήρωση των κινήσεων κεφαλαιακής ενίσχυσης. Ζητούσε, όμως, ως αντάλλαγμα να μείνουν εκτός Ηρακλή ΙΙ όλες οι τιτλοποιήσεις της τράπεζας.

Δεν μάθαμε αν το παραπάνω αίτημα συνοδευόταν από πρόταση ανάληψης της διαχείρισης (σ.σ. μαζί με αγορά «φέτας» mezzainine) από τη Θεά Άρτεμις, θυγατρική της Ellington.

Αν το προέβλεπε, δικαιολογείται ο εκνευρισμός κυβέρνησης και ΤτΕ καθώς και μέτοχος τράπεζας και αγοραστής ομολογιών-servicer δεν γίνεται.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Στο επίκεντρο της άτυπης και υφέρπουσας κόντρας μεταξύ της χαμηλού κόστους Ryanair και της Fraport Greece, η οποία, μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται και το αεροδρόμιο των Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», βρίσκονται τα Χανιά.

Μετά τις υποσχέσεις που έδωσε χθες η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία στους Χανιώτες επιχειρηματίες, πάντα υπό την προϋπόθεση να καταργηθούν ή έστω να μειωθούν οι φόροι του αεροδρομίου, σειρά παίρνει η Fraport Greece, η οποία κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο της κρητικής πόλης σε συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία και την πορεία του αεροδρομίου την προσεχή Δευτέρα.

Μάλιστα, η εταιρεία, όπως αναφέρει, θα ανακοινώσει τα μελλοντικά της σχέδια «για την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη του αεροδρομίου και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος» της πόλης, κάτι το οποίο αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι φορείς των Χανίων, ειδικά μετά τις… εξαγγελίες της Ryanair.

ΥΓ 1: Οι επικεφαλής της Fraport είχαν προσκληθεί στη χθεσινή σύσκεψη των Επιμελητηρίων Χανίων με τη Ryanair, ωστόσο, κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έδωσε το παρών

ΥΓ 2: Η σύσκεψη των τριών Επιμελητηρίων Χανίων με τη Ryanair «κλείδωσε» την Παρασκευή το απόγευμα και γνωστοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι. Η πρόσκληση της Fraport Greece προς τους φορείς των Χανίων εστάλη δύο 24ωρα μετά, τη Δευτέρα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v