Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2022

Σούπερ μάρκετ: Αλλοι πωλήθηκαν, άλλοι ακόμα… ψάχνουν - Η πρωτιά Βερόπουλου και το «περάστε αργότερα» της Market In

Σούπερ μάρκετ: Αλλοι πωλήθηκαν, άλλοι ακόμα… ψάχνουν - Η πρωτιά Βερόπουλου και το «περάστε αργότερα» της Market In

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Στρογγυλοκάθισε στα 400 ευρώ η μεγαβατώρα το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα στη χώρα μας καθώς περιμένουμε από τις εταιρείες προμηθευτές να δώσουν τις τιμές για τον Οκτώβριο.

Με τα έως τώρα δεδομένα, η μέση τιμή του μήνα έχει διαμορφωθεί στα 436,28 ευρώ η μεγαβατώρα.

Υ.Γ. Η σημερινή τιμή εξασφαλίζει στην Ελλάδα την πρώτη θέση στην Ευρώπη…

 

ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί η γνωστή αλυσίδα στην Ελλάδα να πέρασε στον έλεγχο της METRO της οικογένειας Παντελιάδη, ο Νίκος Βερόπουλος όμως συνεχίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Vero του Έλληνα επιχειρηματία ήταν πέρυσι η πρώτη σε κερδοφορία στη Βόρεια Μακεδονία. Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας BiznisMreza.mk, τα συνολικά έσοδα των οκτώ μεγαλύτερων αλυσίδων σουπερμάρκετ (οι οποίες περιλαμβάνονται στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας με βάση τα έσοδα), ήτοι των Kam, Veropoulos, Stokomak, Zito, Tinex, Kitgo, Ramstore και Kipper, είναι 750 εκατ. ευρώ και τα συνολικά κέρδη τους 30 εκατ. ευρώ το 2021.

Πρώτη σε κερδοφορία όμως αναδείχθηκε πέρυσι η Veropoulos με 10,3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μάζεψε το ένα στα τρία ευρώ κέρδους... 

 

ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ: Μέσα στο καλοκαίρι η γνωστή αλυσίδα εξαγόρασε τα καταστήματα της εταιρείας ΧΑΡΑ Α.Ε. από τη Χίο. Η εξέλιξη αυτή, για την οποία το Euro2day.gr σας είχε ενημερώσει πολύ νωρίτερα, ενισχύει τη θέση της σε μια γεωγραφική περιοχή που παραμένει ακόμη «παρθένα».

Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι ότι στην επιστολή που έστειλε στους προμηθευτές της, τους οποίους ενημέρωνε για την εξαγορά, η διοίκηση της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ τους γνωστοποίησε επίσης ότι οι πληρωμές θα πάνε ένα μήνα πίσω.

Πρόκειται για μια all time classic πρακτική που ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια ουκ ολίγοι λιανέμποροι.

Υ.Γ. Με αφορμή τα παραπάνω η αλυσίδα σε επικοινωνία με το Euro2day.gr υποστήριξε πως σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη αγορά η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ κάνει πληρωμές τον Αύγουστο. «Το να κατηγορούμε την ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ αν πήγε 10-15 ημέρες πίσω τις πληρωμές τι εξυπηρετεί;» ανέφεραν.

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Μνηστήρα, εδώ και αρκετό διάστημα, αναζητά μικρή αλυσίδα με 5 καταστήματα και τζίρο κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής, όμως, λευκός καπνός δεν έχει βγει, παρά το πωλητήριο που μπήκε και τις διαπραγματεύσεις με επίδοξους αγοραστές.

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΙΙ: Μια άλλη μικρή τοπική αλυσίδα φαίνεται ότι τα βρήκε τελικά με μεγάλο παίκτη του εγχώριου λιανεμπορίου που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Το deal για την εξαγορά, όπως λένε, έκλεισε και ο «μεγάλος» (καλά καταλάβατε, για την ΑΒ Βασιλόπουλος ο λόγος) ετοιμάζει τα σχέδια για την ανακαίνισή του.

Εχει βγει στη «γύρα» για να βρει εξοπλισμό (ράφια, ψυγεία, κ.λπ.).

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΙΙΙ: Βέβαια δεν πωλούνται όλοι. Η γνωστή τοπική αλυσίδα Πίτσιας, που την περασμένη Άνοιξη εξαγόρασε 3 καταστήματα της Μαζί Markets, σχεδιάζει την επέκτασή της. Μέχρι το τέλος του έτους θα εγκαινιάσει ένα ακόμη κατάστημα, το οποίο θα βρίσκεται στη Βέροια και ετοιμάζει logistic center.

Ήδη έχει αγοράσει 37 στρέμματα στον κόμβο της Πιερίας και εκεί θα «κτίσει» ένα logistic center 8.000 τ.μ. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ, όπως μαθαίνει η στήλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v