Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 19 2022

Ποιοι θέλουν κλινική στο Ελληνικό - Συναίνεση κορυφής για το Airbnb - Διπλή επέκταση από ΕΨΑ και... επανεμφάνιση Ryanair

Ποιοι θέλουν κλινική στο Ελληνικό - Συναίνεση κορυφής για το Airbnb - Διπλή επέκταση από ΕΨΑ και... επανεμφάνιση Ryanair

SOUVLAKI COIN: H στήλη δεν πίστευε στα αυτιά της, όπως δεν θα έπρεπε να πιστέψουν σε αυτό δεκάδες «πιστοί» του κλάδου των κρυπτονομισμάτων που είχαν σπεύσει να πάρουν «μερίδα».

Και όμως, δεν είναι ανέκδοτο. Υπήρξε σουβλάκι coin αλλά… δεν υπάρχει πια. Η αξία του κρυπτονομίσματος SouvlakiSwap Token στα ανταλλακτήρια είναι μηδενική και ο ιδρυτής του… άφαντος.

Εικάζεται δε ότι εξαφανίστηκε χωρίς να πληρώσει ούτε τους συνεργάτες του, ενώ συνολικά εκτιμάται, αν πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν, ότι «έφαγε» περί τις 400.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.

Το πραγματικό… «Inception» βέβαια θα ήταν να τα φάει σε… σουβλάκια!

 

LAMDA OLYMPIA VILLAGE (LOV): Στην κατοχή της LOV περιήλθε το 31,7% της Lamda Malls, που πούλησε η Varde, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της LOV. Η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουλίου, χωρίς να διευκρινιστεί τότε ποια εταιρεία του ομίλου Lamda ήταν ο αγοραστής.

Μερικές ημέρες μετά, η LOV υπέγραψε νέο πρόγραμμα κοινού ομολογιακού δάνειου με τις Eurobank και Πειραιώς, ποσού έως 365 εκατ. ευρώ. Το ΚΟΔ χωρίζεται σε τρεις διακριτές σειρές και φέρει επιτόκιο 2,70% πλέον Euribor 3μήνου.

Τον περασμένο Αύγουστο, η LOV εκταμίευσε 361 εκατ. ευρώ από το δάνειο. Τα 209,5 εκατ. ευρώ πήγαν για αποπληρωμή ομολογιακού δανείου, που είχε καλύψει η Εθνική το 2020, τα 109 εκατ. ευρώ για το 31,7% της Lamda Malls.

Τα υπόλοιπα για την εξαγορά των μετοχών της McArthurGlen Hellas Μονοπρόσωπη ΕΠΕ και την αποπληρωμή προϋφιστάμενων δανείων, που είχαν χορηγήσει οι προηγούμενοι μέτοχοι.

 

LAMDA-ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Hellenic Healthcare (CVC), Ιασώ (Oaktree), Euromedica (Farallon), το σχήμα Ιατρικό- Βιοϊατρική καθώς και η κλινική Mediterraneo εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, που «τρέχει» η Lamda όσον αφορά στη μακροχρόνια μίσθωση οικοπέδου στο Ελληνικό για ανάπτυξη κλινικής.

Πέρασαν όλοι, όπως ακούμε, στη δεύτερη φάση και άνοιξε το VDR.

Υπενθυμίζεται ότι στα Νότια Προάστια δραστηριοποιούνται οι γενικές κλινικές Metropolitan (Hellenic Healthcare) και Mediterraneo.

 

RYANAIR: Λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωσή της για το κλείσιμο της βάσης της αεροπορικής στην Αθήνα, ο CEO της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας θα ταξιδέψει στα Χανιά, όπου αύριο θα έχει σύσκεψη με τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων της πόλης, στους οποίους θα παρουσιάσουν το «αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, ο CEO της ιρλανδικής αεροπορικής θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Μπορεί η πρωτοβουλία να ανήκει στα Επιμελητήρια Χανίων, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως μετά το σούσουρο που για μία ακόμη φορά προκάλεσε η Ryanair, θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις της…

Ιδωμεν!

 

AIRBNB: Σήμα ότι δεν προτίθεται να κινηθεί σύντομα με μέτρα περιορισμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ώστε να πιέσει χαμηλότερα τις τιμές των ακινήτων, στέλνει η κυβέρνηση.

Υπερασπίζεται τη συγκεκριμένη θέση με το επιχείρημα ότι μετά από δυο χρόνια πανδημίας, με τις αναταράξεις που δημιούργησε στον ευρύτερο κλάδο, δεν θα ήταν σκόπιμη η άμεση λήψη μέτρων, μέχρι να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Ετσι, αν και παραδέχεται «ότι επιχειρηματικές βραχυχρόνιες μισθώσεις που γίνονται από επενδυτές προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό», μεταθέτει τις όποιες κινήσεις γι’ αργότερα.

Δεδομένου πάντως ότι το θέμα των επιχειρηματικών μισθώσεων ανέδειξε ως κομβικό και ο Αλέξης Τσίπρας, μάλλον ο κλάδος δεν πρέπει να έχει αγωνία για το αποτέλεσμα της κάλπης…

 

ΕΨΑ: Μια νέα διεθνή συνεργασία μαθαίνουμε ότι πρόκειται να ανακοινώσει το προσεχές διάστημα η γνωστή εταιρεία αναψυκτικών. Αλλά αυτά δεν είναι τα μοναδικά νέα. Οι εξαγωγές της στο Κατάρ ενδέχεται να αυξηθούν σημαντικά, ελέω και του επερχόμενου Μουντιάλ, ενώ νέα αναμένονται και από την αγορά της Κίνας.

Η εταιρεία έχει ήδη παρουσία στην Κίνα, όμως όπως μαθαίνει η στήλη ετοιμάζεται να μπει σε μια νέα περιοχή αυτής της αχανούς χώρας.

Stay tuned…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v