Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 22 2022

Το πριμ στο ηλεκτρικό και το προηγούμενο με Σιούφα - Νέα κίνηση από Βιντζηλαίο - Σφηνάκια για ΘΕΣγάλα και χρυσή λίρα

Το πριμ στο ηλεκτρικό και το προηγούμενο με Σιούφα - Νέα κίνηση από Βιντζηλαίο - Σφηνάκια για ΘΕΣγάλα και χρυσή λίρα

ΘΕΣγάλα: Στις τράπεζες βρίσκεται, όπως μαθαίνει η στήλη, η πρόταση της οικογένειας Καντώνια για την εξυγίανση του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα.

Το όνομα της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, η οποία έχει ενεχυριασμένο το σήμα του συνεταιρισμού, είχε παίξει έντονα κατά το παρελθόν. Εκείνη η πρώτη προσέγγιση δεν είχε τελεσφορήσει. Όμως σήμερα φαίνεται ότι όλα τα μέρη -και δη τα πιστωτικά ιδρύματα- είναι πιο ζεστά σε ένα σχέδιο εξυγίανσης για τη διάσωση του συνεταιρισμού.

Το πού θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις θα το μάθουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Και ένα tip: Όπως μαθαίνει η στήλη, ο επενδυτής δίνει περί τα 2 εκατ. ευρώ και ο συνεταιρισμός χρωστά περί τα 20 εκατ. ευρώ.

 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: Δεν είναι «εφεύρεση» της παρούσας κυβέρνησης το μπόνους για την εξοικονόμηση ηλεκτρισμού. Είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν, επί υπουργίας Σιούφα, και οδηγήθηκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας γιατί συνοδεύτηκε με πολλά ευτράπελα.

Όπως λέγεται, καταναλωτές είδαν να τους επιστρέφονται ανέλπιστα χρήματα, είτε γιατί έτυχε να λείπουν μεγάλο διάστημα από το σπίτι, είτε γιατί είχαν κλείσει ή ξενοικιάσει τα διαμερίσματά τους, είτε, ακόμη, γιατί μειώθηκαν τα μέλη της οικογένειας, καθώς πήγαν να μείνουν αλλού, άρα μειώθηκε και η κατανάλωση ρεύματος.

Έγιναν όμως και αδικίες σε νοικοκυριά στα οποία άλλαξαν για διάφορους λόγους οι συνθήκες διαμονής, όπως, για παράδειγμα η γέννηση ενός παιδιού, ή υπήρξε ανάγκη για μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω αλλαγής καιρικών συνθηκών.

Πάντως, η αγορά προεξοφλεί ότι και το νέο μέτρο θα αποτύχει, όσο η χώρα δεν έχει συστήματα «έξυπνων» μετρητών, πρακτική συνηθισμένη στην Ευρώπη εδώ και χρόνια.

 

Δ. ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ: Ο επιχειρηματίας που έγινε ευρέως γνωστός από την απόκτηση της Creta Farm ετοιμάζει το επόμενο επενδυτικό του «χτύπημα».

Φίλος του επιχειρηματία λέει στη στήλη ότι το διάστημα αυτό «φλερτάρει» με γνωστή περιφερειακή βιομηχανία ζύμης που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα. Η συγκεκριμένη βιομηχανία, έχει «άνοιγμα» 8,5 εκατ. ευρώ και ο επιχειρηματίας είναι διατεθειμένος να δώσει περί τα 3 εκατ. ευρώ.

Και μια λεπτομέρεια που αλιεύσαμε από το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο). Η εταιρεία κατέθεσε, στα τέλη Μαΐου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της περιοχής στην οποία εδρεύει, αίτηση εξυγίανσης που έχει συνάψει με τους πιστωτές της.

 

SATO: Εν αναμονή της έκδοσης απόφασης επί της αίτησης εξυγίανσης -μεταβίβασής της που έχει καταθέσει στο Πρωτοδικείο βρίσκεται η γνωστή εταιρεία.

Η εταιρεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί το σχέδιο εξυγίανσής της, θα μεταβιβαστεί στη NEOCON.

Η τελευταία ιδρύθηκε προ τριετίας με μετόχους τις εταιρείες ELV MIKE -μοναδική εταίρος της είναι η Ελένη Βέργουλα- και CASA Verde Solution με διαχειριστή και νόμιμο εκπρόσωπο τον Πολυχρόνη Χρυσοβιτσιώτη, που είναι, με βάση το ΓΕΜΗ, και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας επίπλων Χρυσοβιτσιώτης Euro Systems.

Το «κούρεμα» που προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης αγγίζει το 61% -η SATO χρωστά 46 εκατ. ευρώ- και ενδεχόμενη θετική έκβασή του θα φέρει σίγουρα ανατροπές στον χώρο του επίπλου.

 

ΧΡΥΣΟΣ: Οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις, με την απόφαση Πούτιν για μερική επιστράτευση, είχαν σαν αποτέλεσμα την αντίδραση του χρυσού από τα χαμηλά δύο και πλέον ετών (στις 20/9/2022 είχε υποχωρήσει σε τιμές Απριλίου 2020). 

Κινητοποίησαν δε την ΤτΕ, που εξέδωσε και δεύτερο ημερήσιο δελτίο, όσον αφορά τις τιμές της χρυσής λίρας. Έτσι, ενώ στο πρώτο δελτίο τιμών της 21/9/2022, που εκδόθηκε στις 8:00 το πρωί, αναφερόταν τιμή αγοράς τα 379,12 ευρώ και τιμή πώλησης τα 456,94 ευρώ, ακολούθησε και δεύτερο δελτίο στις 10:40, με τιμή αγοράς τα 383,35 ευρώ και τιμή πώλησης τα 462,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v