Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2022

Το πάθος του Π. Γερμανού με το retail - Παίρνει παράταση το Galaxy - Εμπορικές ανατροπές στην Ομόνοια - Tips για Dimand

Το πάθος του Π. Γερμανού με το retail - Παίρνει παράταση το Galaxy - Εμπορικές ανατροπές στην Ομόνοια - Tips για Dimand

ΤΧΣ: Δεν αποτελεί συνήθη είδηση η βράβευση οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην Ελλάδα από διεθνείς φορείς. Υπό το παραπάνω πρίσμα, η βράβευση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του CEO του από τον διεθνή οργανισμό International Finance Awards έχει σημασία.

Το ΤΧΣ απέσπασε το βραβείο «άριστης εταιρικής διακυβέρνησης» (Best Corporate Governance - Financial Institute) για το 2022 για την προώθηση ορθών αρχών διακυβέρνησης και υιοθέτηση δράσεων, που συνέβαλαν στην αναβάθμιση λειτουργίας των Δ.Σ. τραπεζών, στις οποίες συμμετέχει το Ταμείο. Ταυτόχρονα, βραβεύτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης ως Best CEO - Financial Institute για το 2022.

Τα Βραβεία International Finance Awards αναγνωρίζουν το ταλέντο, τις ηγετικές δεξιότητες, την καθαρή αξία και τις ικανότητες, συγκρίνοντας επιδόσεις και αποτελέσματα διεθνώς.

 

GOLDMAN SACHS: Ιδανική ευκαιρία για νέες θεωρίες συνωμοσίας δίνει στους απανταχού λάτρεις τους η πρωθυπουργοποίηση του Ρίσι Σούνακ. Και μάλιστα χάρη στην... Τζόρτζια Μελόνι.

Γιατί; Διότι απλούστατα η νεόκοπη Ιταλίδα πρωθυπουργός, ακροδεξιών αποχρώσεων, παίρνοντας τη θέση του Μάριο Ντράγκι έσπασε το σερί των 6.200 ημερών (από τον Δεκέμβριο του 2005 μέχρι την περασμένη Κυριακή), κατά τη διάρκεια των οποίων πάντα υπηρετούσε κάποιο πρώην στέλεχος της Godman Sachs ως πρωθυπουργός ή υπουργός Οικονομικών ή επικεφαλής κεντρικής τράπεζας σε κάποια από τις χώρες της G7.

Από τα χρόνια του Μάριο Ντράγκι ήδη ως διοικητή της ιταλικής κεντρικής τράπεζας, και με «ενδιάμεσους» τους Χένρι Πόλσον και Στιβ Μνούτσιν που χρημάτισαν ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ και τον Μάρκ Κάρνεϊ, πρώην διοικητή τόσο της Τράπεζας του Καναδά όσο και της Τράπεζας της Αγγλίας, δεν υπήρξε ούτε μια μέρα χωρίς μεγαλοστελέχη της Godman σε κάποια ισχυρή θέση στους G7.

Και ξαφνικά ξεμείναμε. Ε, δεν ήταν επαρκής λόγος να επαναρρυθμιστούν τα παρασκήνια των Τόρηδων, ώστε να αναδείξουν επιτέλους τον εκλεκτό των αγορών που έχασε πριν από δύο μήνες;

Ετσι, αποκαταστάθηκε η «αδικία»…

 

DIMAND I: Πέρα από την άποψη του για την πολυπλοκότητα και τη διάρκεια του έργου στο Ελληνικό, ο επικεφαλής της εταιρείας Δ. Ανδριόπουλος, ερωτηθείς για την επιχειρηματική στόχευση επί του έργου, απάντησε πως προς στιγμήν «η Dimand δεν έχει καμιά σχέση».

«Μιλάμε με τη Lamda Development από το 2018 και μόλις εξαντληθούμε και οι δύο από τη… συζήτηση θα ξέρουμε αν θα υπάρξει εμπλοκή μας στο Ελληνικό», είπε.

 

DIMAND II: Ξεκινά το Νοέμβριο η ανακατασκευή της πρόσοψης του Μινιόν, αλλά και το premarketing με τους πιθανούς χρήστες. Η εταιρεία έχει αποκτήσει ακόμη δύο ακίνητα στην περιοχή πέριξ της Ομόνοιας και προσδοκά στην ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής.

 

TRADE ESTATE: Επενδύσεις σε εμπορικά πάρκα και logistics και εκτός συνόρων σχεδιάζει η AEEAΠ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συμμετέχοντας μέσω βίντεο σε σχετικό πάνελ στη φετινή Prodexpo, ο πρόεδρος της εταιρείας Β. Φουρλής.

Στο «κάδρο» μπαίνουν λοιπόν επίσης η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, αγορές που ήδη ο όμιλος μέσω των λιανικών concept του διαθέτει παρουσία.

 

PUBLIC: Το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκε από τον όμιλο Public ένα διευρυμένο πρόγραμμα επενδύσεων οφείλεται στον Πάνο Γερμανό.

Ο Ρ. Μπουρλάς, CEO του Public Group, ήταν ξεκάθαρος: «Έχουμε έναν εύρωστο, παθιασμένο με το retail, μέτοχο που θέλει να επενδύσει», είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τα σχέδια της αλυσίδας, που βρίσκεται υπό την ομπρέλα του ομίλου Olympia Group, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, οι οποίες μεταφράζονται σε 120 εκατ. ευρώ με ορίζοντα το 2023.

Μάλιστα ο κ. Μπουρλάς ξεκαθάρισε ότι οι επενδύσεις είναι η κινητήρια δύναμη του ομίλου, τονίζοντας μάλιστα ότι η άρνηση για περεταίρω επενδύσεις από την πρώην διοίκηση των MediaMarkt οδήγησε τον όμιλο στην πλήρη εξαγορά τους.

Και πλέον βλέπουν μπροστά στην ενοποίηση και σε νέες εξαγορές που αναζητούν χρόνο για να τις προγραμματίσουν. Γιατί αν έχεις ευρωστία και παθιάζεσαι, η επένδυση είναι μονόδρομος...

 

ΕΜΠΟΡΙΟ: Ξαναμοιράζεται η πίτα στο λιανεμπόριο καλλυντικών στην Ομόνοια. Η Galerie de Beaute, του Σπύρου Σπυριδωνίδη, έκλεισε το κατάστημα που διατηρούσε στην 28ης Οκτωβρίου 3, γωνία με την Πανεπιστημίου, στο παλιό κτίριο της Eθνικής Τράπεζας. Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Χόντος, που ελέγχει το Hondos Center της Ομόνοιας, φέρεται να μελετά επένδυση σε γειτονικό ακίνητο, στη συμβολή των οδών Μ. Κοτοπούλη 7 και Σατωβριάνδου, καθώς ανακηρύχθηκε ανάδοχος σε διαγωνισμό του ΕΦΚΑ για την εκμίσθωση του οικοπέδου, όπου προβλέπεται ανάπτυξη κτιρίου.

Ας σημειωθεί ότι ισχυρός παίκτης στα επώνυμα καλλυντικά στην αγορά της Ομόνοιας είναι η Notos. Πρόσφατα δε τοποθετήθηκε εντός των πολυκαταστημάτων notos galleries και η Kiko Milano, αλυσίδα καλλυντικών που αναπτύσσει ο όμιλος Φάις.

Το επενδυτικό Ελντοράντο των τελευταίων ετών στο real estate της περιοχής και τα κυοφορούμενα projects, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων, έχουν ενισχύσει την τουριστική (αγοραστική) κίνηση στην περιοχή.

Ετσι κινητοποιείται ο επιχειρηματικός τομέας.

 

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ GALAXY: Παράταση ακούγεται ότι θα δοθεί στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τη «φέτα» ρυθμισμένων στεγαστικών δανείων, που έβγαλε προς πώληση η Cepal, για λογαριασμό της τιτλοποίησης Galaxy (SPV Orion). Ο προγραμματισμός προέβλεπε κατάθεση δεσμευτικών στο δεύτερο 15νθήμερο του τρέχοντος μήνα. Η νέα ημερομηνία δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Το χαρτοφυλάκιο είναι μικρό (σ.σ. περίπου 120 εκατ. ευρώ) και βγαίνει για να δοκιμάσει τα… νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 94% των δανείων που περιλαμβάνει είναι ρυθμισμένα, τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά πάνω από 12 μήνες.

Ενδιαφέρον αναμένεται να επιδείξουν οι τρεις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες (σ.σ. η Alpha δεν μπορεί να το επαναγοράσει).

Πρόκειται για το πρώτο reperforming portfolio στεγαστικών που βγαίνει προς πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v