Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2022

Η Καϊλή, τα δωράκια και οι δηλώσεις-Ερχονται τρία deals στα σούπερ μάρκετ-Επενδύσεις στα logistics από Θ. Φέσσα

Η Καϊλή, τα δωράκια και οι δηλώσεις-Ερχονται τρία deals στα σούπερ μάρκετ-Επενδύσεις στα logistics από Θ. Φέσσα

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Τρία deals είναι έτοιμα να «κλείσουν» μέσα στα επόμενα 24ωρα, όπως μαθαίνει η στήλη. Το πρώτο αφορά πολύ μικρό δίκτυο, τα άλλα δύο όμως θα κάνουν αίσθηση, όπως υποστηρίζει πηγή της στήλης.

Οχι κατ’ ανάγκη για το μέγεθος των προς εξαγορά δικτύων, αλλά για την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται τα καταστήματα τα οποία θα βοηθήσουν τους «γαμπρούς» να επεκταθούν γεωγραφικά.

 

ΜΑΣΚΕΣ. Η εταιρεία Creative Tourism ΙΚΕ ιδρύθηκε το 2019 με βασικό αντικείμενο την αγορά οικοπέδων, αγροτεμαχίων, ανέγερση, κατασκευή-αποπεράτωση-ενοικίαση και εκμετάλλευση επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών, βιλλών, ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων. Το επενδυτικό της σχέδιο που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό πριν από λίγες ημέρες, όμως, δεν έχει σχέση με το βασικό της σκοπό. Τα 549.345 ευρώ του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης θα κατευθυνθούν στην ίδρυση μονάδας παραγωγής υγειονομικών - χειρουργικών μασκών στη Λευκάδα.

Αν διερωτάστε αν η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα έχει μέλλον, διεθνείς έρευνες υποστηρίζουν ότι η παγκόσμια αγορά χειρουργικών μασκών και αναπνευστικών συσκευών αναμένεται να σημειώσει ετήσια ανάπτυξη 5,31% έως το 2027.

 

Θ. ΦΕΣΣΑΣ. Στην ίδρυση μονάδας αποθήκευσης και παροχής υπηρεσιών logistics (3PL) προχωρά η Ιnfo Quest Technologies ΜAEBE. Στις αρχές Δεκεμβρίου εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό του επενδυτικού της σχεδίου.

Η νέα επένδυση συνολικού επιλέξιμου κόστους 5,3 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί στον Ασπρόπυργο.

 

3PL. Δεν είναι μόνο ο Θ. Φέσσας που επενδύει στα 3PL. Η ΔΕΛΤΑ Μεταφορική προχωρά στην ίδρυση μονάδας Logistics (3PL) στον Δήμου Δέλτα του Νομού Θεσσαλονίκης. Η επένδυση είναι επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 2,485 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχου ύψους, 2,438 εκατ. ευρώ είναι και η επένδυση της Frukta Union ΕΠΕ που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό και θα υλοποιηθεί επίσης στον Δήμο Δέλτα της Θεσσαλονίκης.

Στα 716.037 ευρώ η επένδυση που δρομολογεί η «BALKAN Logistics» που αναφέρεται στη δημιουργία μονάδας logistics επίσης στον Δήμο Δέλτα.

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ένα σκηνικό εκτεταμένης διαφθοράς περιγράφουν οι επαΐοντες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τα ξενοδοχεία στις Βρυξέλλες να βρίθουν από ομάδες λόμπινγκ που διαγκωνίζονται για το ποια θα επηρεάσει περισσότερο τα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης.

Και κατά πως φαίνεται ακόμα και οι κανόνες που υπάρχουν έχουν μάλλον γίνει… λάστιχο. Διαβάζουμε στον διεθνή τύπο ότι οι ευρωβουλευτές απαιτείται βάσει κώδικα συμπεριφοράς στο ΕΚ να δηλώνουν τα δώρα που λαμβάνουν και να μην αποδέχονται «προσφορές» άνω των 150 ευρώ. Κι’ όμως από το 2019 μόλις οκτώ ευρωβουλευτές έχουν δηλώσει τέτοιες παροχές που αφορούσαν στη λήψη 46 δώρων.

Σημειώστε ότι οι ρυθμίσεις δεν περιλαμβάνουν την κάλυψη εξόδων ταξιδιού, φιλοξενίας και δαπανών που καταβάλλουν τρίτα μέρη.

«Πολλοί ευρωβουλευτές θεωρούν ότι κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει και ότι οι κανόνες δεν ισχύουν για αυτούς», δηλώνει ο Michel van Hulten, επικεφαλής του γραφείου της Διεθνούς Διαφάνειας στις Βρυξέλλες.

Οι επικεφαλής της ευρωβουλής δηλώνουν ότι η κατάσταση θα αλλάξει με νέο σετ κανόνων διαφάνειας και αυστηροποίηση των κυρώσεων για τους παραβάτες.

Όμως οι λομπίστες βρίσκουν πάντα νέα παραθυράκια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v