Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 17 2023

Πλειστηριασμοί και λαϊκή δεξιά - Υδρόγειος: «Ντιλάρισμα» με ιταλικό όμιλο - Σφηνάκια για Κορδέλλου, Autohellas, Cenergy & Solar

Πλειστηριασμοί και λαϊκή δεξιά - Υδρόγειος: «Ντιλάρισμα» με ιταλικό όμιλο - Σφηνάκια για Κορδέλλου, Autohellas, Cenergy & Solar

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Μπορεί ο Άρειος Πάγος να αποφάνθηκε για το θέμα (με διαδικασίες τόσο «εξπρές» που εντυπωσίασαν -για να το πούμε κομψά- τους πάντες), ανοίγοντας έτσι το νομικό δρόμο, ωστόσο το πολιτικό ζήτημα παραμένει, λόγω και της προεκλογικής περιόδου.

Kαι απ’ ό,τι φαίνεται, πέρα από τις αναμενόμενες αντιδράσεις της Αριστεράς, υπάρχουν αντιδράσεις κι από τη λεγόμενη «λαϊκή Δεξιά», εκπρόσωπος της οποίας είναι ο «καραμανλικός» βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης (φωτ.), που ξεσπάθωσε στις τηλεοράσεις, με αιχμές (και) για τον Αρειο Πάγο. Το αποτέλεσμα ήταν να «φιλοξενηθεί» χθες στο πρωτοσέλιδο του site της… Αυγής και σε άλλα μέσα του ίδιου χώρου.

Βλέπετε, στα φιλοκυβερνητικά μέσα, όσοι ενίοτε παρεκκλίνουν της γραμμής (βλέπε Ολγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τζαβάρας, κ.λπ.) δεν έχουν καμία ελπίδα προβολής. Η στήριξη στην κυβερνητική ορθοδοξία είναι «μπετόν αρμέ». Οι ρωγμές είναι σπάνιες και αφορούν είτε τα μέσα επιρροής Βαγγέλη Μαρινάκη (ανάλογα με το… φεγγάρι) είτε δευτερευόντως την «Καθημερινή», η οποία, κυρίως σε επίπεδο αρθρογραφίας, πού και πού ρίχνει και καμιά… ανάποδη, «για την τιμή των όπλων».

 

SOLAR: Χθες αργά το βράδυ ανέμεναν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες τις τελικές προσφορές των Waterwheel και Brace Bridge για την τιτλοποίηση Solar καθώς βρέθηκε ένας τουλάχιστον servicer που αποδέχθηκε την υλοποίηση του business plan ως έχει.

 

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά ότι στο παρατηρούμενο ράλι της μετοχής -συνοδευόμενο και από υψηλό όγκο συναλλαγών- εμπλέκονται μέλη της οικογένειας Κoρδέλλου, είτε της «συμπολίτευσης» είτε της «αντιπολίτευσης». Αντίθετα, πιθανολογείται ότι κίνητρο αυτών των συναλλαγών αποτελεί το μονοψήφιο P/E της μετοχής με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2022.

Η μετοχή κάνει ράλι 25% την τελευταία εβδομάδα. Ειδικά στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, η άνοδος συνοδεύεται από όγκους, καθώς άλλαξε χέρια περίπου το 4% των μετοχών.

Η συγκυρία ευνοεί τον κλάδο. Οπως μπορείτε να διαβάσετε στο Euro2day.gr, η χρονιά ξεκίνησε «με το δεξί» και η ζήτηση καταγράφει διψήφια ποσοστά ανόδου σε όγκους.

ΥΓ: Όπως δείχνουν τα πράγματα, η Αφοί Κορδέλλου θα μοιράσει φέτος στους μετόχους με τη μορφή μερίσματος το 10% των καθαρών κερδών του 2022, με τη μερισματική απόδοση πάντως να είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή.

 

AUTOHELLAS: Μεταξύ 13,3 και 18,3 ευρώ (σ.σ. 11,14 ευρώ το χθεσινό κλείσιμο) τοποθετεί τη «δίκαια αξία» της εισηγμένης η Eurobank Equities. Όπως επισημαίνει, το επιχειρηματικό μοντέλο (βραχυχρόνιες ενοικιάσεις, leasing και εμπόριο αυτοκινήτων) «λειαίνει» την εποχικότητα που χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Στα θετικά η χαμηλή μόχλευση του ισολογισμού, η προσδοκία για συνέχιση της αύξησης κερδών αλλά και το ισχυρό cash flow που επιτρέπει είτε μεγαλύτερες χρηματικές διανομές είτε επιθετικότερη ανάπτυξη.

Υ.Γ. Η μετοχή καταγράφει άνοδο 8,16% σε επίπεδο 30 ημερών. Στα 541 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία.

 

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, έχει ήδη ολοκληρωθεί due diligence και οι διαπραγματεύσεις για την πώληση ποσοστού της ασφαλιστικής εταιρείας γενικών κλάδων Υδρόγειος σε ιταλικό όμιλο έχουν μπει σε τελικό στάδιο.

Με βάση τις ίδιες πηγές, το συζητούμενο deal αφορά μόνο τη δραστηριότητα της Υδρόγειος στην Ελλάδα, μένει δηλαδή απέξω η παρουσία της εταιρείας στην Κύπρο.

Το θέμα της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή στην Υδρόγειο είχε απασχολήσει στο παρελθόν τη δημοσιότητα, όταν οι συζητήσεις με γνωστό αυστριακό όμιλο είχαν… σκαλώσει στο παρά πέντε. Σε κάθε περίπτωση, η Υδρόγειος είναι κερδοφόρος εταιρεία με ισχυρούς εποπτικούς δείκτες.

 

CENERGY: Ανυπόστατες οι φήμες που έκαναν χθες τον γύρο της χρηματιστηριακής μας αγοράς περί placement στην εισηγμένη. Παράγοντες που γνωρίζουν, τόνιζαν ότι «ο Στασινόπουλος δεν έχει καμιά διάθεση να πουλήσει μετοχές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, τα οποία θεωρεί πολύ χαμηλά».

Πιο πιθανό να προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών, με σκοπό να τις πουλήσει μελλοντικά σε υψηλότερες τιμές.

 

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: «Ακρόαση» από την επιτροπή του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), προκειμένου να (ξανα)παρουσιάσει τα επιχειρήματά της και την πρότασή της όσον αφορά τον διαγωνισμό ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στον Πειραιά ζήτησε η BZPW Real Estate Development.

Πρόκειται για την εταιρεία που έχει αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού το ακίνητο της Κεράνης και το οποίο «προσφέρει» ως λύση στον σχετικό διαγωνισμό (που έχει κηρυχθεί μια φορά άγονος) για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων.

Απέναντί της βρίσκεται η Dimand, η οποία έχει προτείνει την ανέγερση του νέου κτιρίου στο πρώην ακίνητο Δασκαλάκη, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία συμμετείχε και στον πρώτο άγονο διαγωνισμό και φέρεται να έχει προκριθεί από το ΤΑΧΔΙΚ στον δεύτερο διαγωνισμό με το ίδιο αντικείμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v