Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2023

Το... γιαταγάνι της Μυκόνου - Ιντρακάτ: Έρχεται double στις μεταγραφές - Φρέσκο χρήμα στο Latsco Family

Το... γιαταγάνι της Μυκόνου - Ιντρακάτ: Έρχεται double στις μεταγραφές - Φρέσκο χρήμα στο Latsco Family

LATSCO: Το Family Office της Μαριάννας Λάτση (φωτ.) προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου. Σχετική απόφαση έλαβε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Η αύξηση ήταν 3,635 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιο στα 11 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι τελευταία επένδυση του Family Office ήταν στην Douleutaras.

 

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Πολύ έμπειρος για να συνεχίσει το σερί των εξαγορών, αφού ήδη πήρε την πιο μεγάλη «μπουκιά», την ΑΚΤΩΡ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου και το επιτελείο του ασχολούνται στο ενδιάμεσο διάστημα έως την υλοποίηση της συνένωσης, με το χτίσιμο της εσωτερικής… υποδομής.

Ονόματα δεν θα σας πούμε, για να μη χαλάσουμε καρδιές, αλλά ψήνονται δύο μεταγραφές από τον τραπεζικό και τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο που θα δημιουργήσουν αίσθηση. Η μία αφορά τη θέση του Chief Financial Officer στον όμιλο και η δεύτερη, το σημαντικό πόστο του επικεφαλής IR.

 

ΜΥΚΟΝΟΣ: «Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να τα γκρεμίσουν οι ίδιοι (σ.σ. τα αυθαίρετα). Εάν το κάνουν, θα ακολουθήσει επίσκεψη επιθεωρητή από το υπουργείο Περιβάλλοντος για να ελεγχθεί εάν πραγματικά γκρεμίστηκαν τα αυθαίρετα. Αν τα γκρεμίσουν μόνοι τους, δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτά περαιτέρω η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Ελπίζω να αποφασίσουν να εκτελέσουν την κατεδάφιση οι ίδιοι. Να προτιμήσουν το νυστέρι από το γιαταγάνι».

Τάδε έφη Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, που έχει αναλάβει να περιορίσει το «κράτος εν κράτει» στη Μύκονο, σε συνέντευξή του στη Real News.

Λέει και άλλα ενδιαφέροντα ο κ. εισαγγελέας, που ίσως κάνουν κάποιους βολεμένους να χάσουν τον ύπνο τους, στον χώρο των αρμόδιων διοικητικών οργάνων: «Αν δεν υπάρχουν αιτιολογίες και αν δεν δικαιολογούνται οι μειώσεις (σ.σ. στα πρόστιμα), τότε μιλάμε για παραβάσεις άλλου τύπου. Παραβάσεις καθήκοντος. Οπου θα διαπιστώνεται παραβίαση του νόμου, θα πέφτει βαριά η δαμόκλειος σπάθη στο κεφάλι όποιου τον παραβιάζει σε πολεοδομία, τεχνικές υπηρεσίες, μηχανικούς, σε Αστυνομία και αλλού», ενώ μίλησε (όχι ότι αποτελεί έκπληξη) και για δράση κυκλωμάτων με εμπλοκή αστυνομικών στις παρανομίες.

Πάντως μια έφεση στα σπαθιά και τα γιαταγάνια φαίνεται να την έχει λεκτικά ο κ. Τσορμπατζόγλου. Να δούμε και στην πράξη τη συνέχεια…

 

AVRAMAR: Επειδή τα δίχτυα στην περίπτωση του ομίλου ιχθυοκαλλιεργειών έχουν μπερδευτεί αρκετά, η στήλη έψαξε να βρει πόσα δάνεια έλαβε με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ).

Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με πηγές της ΕΑΤ, ήταν 25 εκατ. ευρώ. Η Νηρεύς πήρε «δάνειο Covid» 5 εκατ. ευρώ από τη Eurobank, όσα και η Περσεύς από την Πειραιώς. Στα 10 εκατ. ευρώ έφτασε το «δάνειο Covid» που έλαβε η Ανδρομέδα από τη Eurobank.

Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ δόθηκαν από την Elikonos με εγγύηση της ΕΑΤ μέσω Equifund. Οι πηγές της ΕΑΤ αναφέρουν ότι τα δάνεια εκταμιεύθηκαν έως τον Ιούνιο του 2022, που ήταν η απώτερη προθεσμία εκταμίευσης των συγκεκριμένων δανείων.

Συμπληρώνουν ότι η ΕΑΤ δεν έχει παράσχει καμία άλλη εγγύηση για δάνεια προς την Avramar.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v